Hoppning
10 juni 2018 16:51

Strömsholms segerfilosofi: ”Alla ska vara med”

StrömsholmDet är en stor trupp som ligger bakom semifinalsegern i lag-SM på söndagen. Totalt har ungefär tio ryttare varit med i Strömsholmslaget under säsongen. "Vi är många och alla ska få vara med," säger lagledaren Anders Högberg.

Strömsholms segerfilosofi: ”Alla ska vara med”
Strömsholm hade en stark laguppställning när semifinalen i lag-SM avgjordes på hemmaplan - och det höll hela vägen. Foto: Fredrik Jonsving

Strömsholm vann semifinalen inför entusiastisk hemmapublik på söndagens eftermiddag. När lagets sisteryttaren Daniel Svensson gick in var han tvungen att få mindre än fyra fel för att segern skulle säkras.

Det är ett privilegium att ha så många att välja mellan. Anders Högberg, lagledare för Strömsholm.

– När jag skrittade till banan tänkte jag att det är lika bra att vänja sig vid sådana situationer, en annan gång kan det vara så i Nations Cup, säger Daniel Svensson som satte en säker nolla.
– Det var helt suveränt, vilken klippa han är, säger Strömsholms lagledare Anders Högberg.

Strömsholms Niklas Jonsson stod för en av få dubbelnollor i semifinalen, och han såg mer än nöjd ut efteråt.
– Jag är nöjd med allt och tycker att min häst hoppade jättefint, säger han.

Strömsholms semifinalseger var verkligen en lagseger. Ungefär tio ryttare har ingått i olika laguppställningar under vägen fram till semifinal där Strömsholm vann. I grundserien har Strömsholm  vunnit två omgångar och varit tvåa i en.
– Det har gjort att jag alltid har haft ekipage att välja mellan så att jag kan plocka ut dem med bäst dagsform. Och ryttarna har verkligen ställt upp på detta, säger lagledaren.
– Vi är många och alla ska få vara med. Det är ett privilegium att ha så många att välja mellan.

Förutom Jonsson och Svensson ingick Jens Fredricson och Mikaela Gustaphson i det vinnande laget. Micaela Gustaphson ändrade hastigt sina resplaner till Belgien när hon i stället behövdes i sitt lag på söndagen när en annan häst inte var i form.

Niklas Jonsson poängterar att det numera är roligt även att rida grundserien.
– Här på Strömsholm och på Flyinge vill ju alla rida, men grundserien har kanske inte alla tyckt varit så kul. Men det är det nu, vi har fått det att bli roligt, säger han.

Den har gemenskapen har byggts upp bland annat genom gemensamma träningar och avsuttna träffar.

Förra året tog Strömsholm brons i finalen på lag-SM, året innan blev det guld.
– Vi har provat både brons och guld nu och guld var roligare att vinna. Så det siktar vi på i år igen, säger Anders Högberg och får medhåll av ryttarna.

I Strömsholms Ryttarförenings lag ingick Mikaela Gustaphson/Cum Laude 5, Jens Fredricson/Con Tempi, Niklas Jonsson/Manick och Daniel Svensson/Khan v/d Donkhoeve.

Värnamobygdens Ridsportförening, Österlens Ridklubb, IM Sportriders Ryttarförening, Dagstorpsortens Ryttarförening, Nääs Hästsportförening, Åby Ridklubb och Billdals Ridklubb gick också vidare till finalen i lag-SM i Falsterbo i juli.

Resultat

Regler, lag-SM

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 85 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 115 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Nu från endast 39:-