Ponny
9 maj 2019 16:29

Svensk mästarponny i hoppning död i olycka

DödsfallEn av Sveriges mest meriterade ponnyer med flera SM-medaljer i hoppning har dött. Detta i samband med ett hoppass.

Svensk mästarponny i hoppning död i olycka
Zamanta Svensson och Sputnik.

”Vår kämpe och guldponny har avlivats igår kväll efter en olycka vid ett hoppass på ridbanan med sin ryttare Tindra Thunström i Nyköping.”

Så skriver Maria Svensson i ett mejl till Ridsport om sin tidigare C-ponny Sputnik (ASRP val f 2001 e Jesper-Wuxo xx, uppf Anna Pettersson, äg Tommy Johansson).

Sputnik har haft en lång och framgångsrik karriär på hoppbanorna med flera olika ryttare. Han har länge tillhört Sveriges elit och har tävlat framgångsrikt nationellt och internationellt både i Sverige och i Skandinavien. Det är bland annat systrarna Zandra, Zabine och Zamantha Svensson som har tävlat valacken.

Valacken har vunnit SM-guld och flera SM-brons, samt försvarat Sveriges färger i lagsammanhang. Han har varit Sveriges högst rankade ponny i hoppning, men har också tävlats i dressyr och fälttävlan.

På onsdagens kväll tog hans framgångsrika liv slut när han skadades vid ett fall under ett hoppass i Nyköping. I samband med fallet slets båda böjsenorna på frambenen av helt. ”Han fick somna in på gräsmattan”, skriver Maria Svensson.

Läs mer om Sputnik.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 85 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 115 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Nu från endast 39:-