Hoppning
7 april 2019 11:27

Svensk placeringsfrossa i Scandinavium

SummeringGothenburg Horse Show är mycket mer än världscupen, och i de internationella hoppklasserna har publiken fått se en lång framskjutna placeringar för de blågula ryttarna - inklusive några hejdundrande segrar. Här hittar du en sammanfattning från alla dessa klasser.

Irma Karlsson på Chacconu, Linda Heed på Jarvis van D Abelendreef och Erica Swartz på Jovita var några av de svenska ekipagen som lyckades fint vid de internationella hoppklasserna i Scandinavium. Foto: Roland Thunholm

Förutom världscupen och klasser för ungdomsryttare, unghästar och ponnyer, har publiken i Scandinavium fått följa spännande internationella hoppklasser från 1,40 upp till 1,55.

De svenska ryttarna har i dessa klasser tagit många fina placeringar, där de fått mäta sig mot några av världens största hoppstjärnor på några av sina lovande up-and-coming-förmågor.

Onsdag

Ryttarna mjukstartande under onsdagen med en 1,40 som reds direkt mot klockan. Bland 34 startande tog Peder Fredricson hem segern med H&M Kirlo van den Bosrand, Erica Swartz gick in på fjärde plats med Yaya Nike, Karin Martinsen placerade sig som nummer nio med Stenhaga Tulip Tattoo och Alice Tapper knep den sista placeringen, nummer 12, med Doge Dogelito – samtliga placerade red felfritt i klassen. Ridsport har rapporterat från klassen, där John Whitaker gav Scandinavium skrämselhicka genom ett fall. Du hittar referatet här.

140pederkirlortwb
Peder Fredricson inledde Gothenburg Horse Show med seger tillsammans med Kirlo van den Bosrand. Arkivbild: Roland Thunholm

Resultat onsdagens 1,40

Torsdag

Under torsdagen reds två internationella hoppklasser. Svenskt i topp blev det även i 1,45 där ryttarna åter igen red direkt mot klockan. Irma Karlsson tog hem segern med Balahe bland de 28 ekipagen. Ytterligare fem svenskar tog placeringar i klassen: Douglas Lindelöw och Saint tropez soul kom fyra, Erica Swartz tog femteplatsen med Yaya Nike, Evelina Tovek placerade sig som nummer sju med Oz de Breve och därefter följde Rolf-Göran Bengtsson med Ermindo W och Filip Ågren med Cardina, samtliga placerade red felfritt. Ridsport rapporterade från klassen och du hittar referatet här.

Ridsport
Irma Karlsson och Balahe gav Sverige ytterligare en seger. Foto: Roland Thunholm

Resultat torsdagens 1,45

Torsdagen avslutades med en 1,50 där ryttarna gjorde upp med en omhoppning. Bland 25 startande fanns sex svenska ryttare med bland de tolv placerade. Irma Karlsson och Chacconu lyckades bäst med en tredje plats efter två felfria rundor. Dubbla nollor blev det även för Stephanie Holmén och Broken Heart som kom på femte plats. Fyra fel i omhoppningen blev det för Henrik von Eckermann och Lorielle 2, Evelina Tovek och Mill’s Sheridan och Fredrik Spetz med Dustin. Dessa ryttare placerade sig som nummer åtta, nio och tio. Allra sista placeringen i klassen togs av Rolf-Göran Bengtsson med Oak Grove’s Carlyle med åtta fel i omhoppningen. Klassen vanns av tyska Daniel DeusserJasmien v. Bisschop.

Resultat torsdagens 1,50

Fredag

Fredagens 1,50 hade 22 startande och reds direkt mot klockan. Åtta svenska ekipage fanns bland de tolv placerade, där Linda Heed och Jarvis van D Abelendreef lyckades bäst med felfri ritt och en tredjeplats. Felfritt blev det även för Evelina Tovek och Oz de Breve som kom fyra, Rolf-Göran Bengtsson och Ermindo W som tog sjätteplatsen, Erica Swartz och Jovita kom kom sjua och Stephanie Holmén Broken Heart som tog niondeplatsen. Med fyra fel i bagaget tog Peder Fredricson/H&M Kirlo van den Bosrand, Henrik von Eckermann/Lorielle 2 och Emma Emanuelsson/Chaploon hand om platserna tio, elva och tolv. Klassen vanns av Johan-Sebastian Gulliksen, Norge, på Arakorn.

Resultat fredagens 1,50

Lördag

Gothenburg Trophy var lördagens internationella hoppklass över 1,55-hinder, där det bland 30 startande blev en fenomenal svensk trio i topp: Rolf-Göran Bengtsson segrade med Oak Grove’s Carlyle, Irma Karlsson kom tvåa med Chacconu och Stephanie Holmén tog tredjeplatsen med Flip’s Little Sparrow. Samtliga toppekipage levererade dubbla felfria rundor. Erica Swartz var felfri i grunden med Jovita och tog hem sjundeplatsen efter fyra fel i omhoppningen. Placering nummer tolv gick till Evelina Tovek och Mill’s Sheridan med fyra fel i grundomgången. Ridsports referat från klassen hittar du här.

Ridsport
Rolf-Göran Bengtsson och Oak Grove’s Carlyle vann Gothenburg Trophy. Foto: Roland Thunholm

Resultat lördagens 1,55 Gothenburg Trophy

Söndag

Den sista internationella hoppklassen inledde tävlingarna under söndagen, och var en 1,45 som reds direkt mot klockan. Bland 24 startande fanns fem svenska ryttare med bland de tolv placerade. Rolf-Göran Bengtsson och Ermindo W var felfria och tog en tredje plats, felfria var även Erica Swartz och Yaya Nike som knep femteplatsen och Douglas Lindelöw Saint tropez soul som kom sjua. Med fyra fel i ryggen tog Irma Karlsson och Balahe hem åttondeplatsen, följd av Henrik von Eckermann och Beezie på nionde plats, också med fyra fel. Klassen vanns av tyska Christian AhlmannAtomic Z.