Körning
28 mars 2022 13:35

Svenska kuskar inledde säsongen med topplaceringar

InternationelltTvå segrar och en andraplats - de svenska kuskarna kunde åka hem från tävlingarna i Exloo, Nederländerna, med fina erfarenheter. Johan Herner toppade den trestjärniga ponnyklassen, medan Åke Larsson körde hem segern i tvåstjärnig klass för häst.

Svenska kuskar inledde säsongen med topplaceringar
Johan Herner och Störtebekers Big Cracker, här när de blev svenska mästare 2021, hade en fin säsongsstart i Exloo. Foto: Eva Österlund

Sex svenska kuskar fanns i helgen på plats på tävlingarna i sportkörning i Exloo, en tävling som kickade igång årets säsong på internationell nivå. Regerande svenska mästaren Johan Herner lotsade Störtebekers Big Cracker till en totalseger i den trestjärniga ponnyklassen efter att ha toppat lördagens maraton.

Åke Larsson ville inte vara sämre med Wittstein, så i den tvåstjärniga klassen för häst blev det återigen svensk seger efter att ekipaget vunnit maratondelen och tagit en andraplats i konkörningen.

På tvåstjärnig nivå fick Johny Sjödin till en kanonrunda med ponnyn Why Me i den avslutande konkörningen, vilket gjorde att de avancerade till en andraplats totalt.

Många mästerskap i år

– Det är fortfarande ganska tidigt på året men kuskarna har tränat på bra och jag tror att det kommer gå fint, sa landslagsledaren Annika Borg till Ridsportförbundet inför tävlingarna i Exloo.

Nästa stora internationella utmaning blir ännu en tävling i Nederländerna under påskhelgen, dit många svenska kuskar kommer att bege sig. Senare i år väntar VM i enbet och fyrspann, och ett ungdoms-EM.

Resultat Exloo

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden