Hoppning
1 december 2015 10:30

Sverige börjar i St Gallen

Sverige har klart med tävlingsplatser i nästa års Furusiyya FEI Nations Cup Europa division 1 och börjar i St Gallen, Schweiz.

Sverige börjar i St Gallen
Sverige kom på delad andraplats i årets Falsterbo. Fr v Peder Fredricson/H&M All In, Helena Persson på prisutdelningshäst, förbundskapten Sylve Söderstrand, Douglas Lindelöw/Casello och Henrik von Eckermann/Cantinero. Photographer Roland Thunholm

Därmed står Sverige över de tre första omgångarna i Lummen, La Baule och Rom. Årspremiären sker på gräset i schweiziska St Gallen den 2-5 juni och därefter väntar midsommar i Rotterdam, Holland.

Hemmaplan i Falsterbo Horse Show den 2-10 juli är en självklarhet och sedan avslutar Sverige i Dublin den 20-24 juli. Dublin är två veckor tidigare än normalt beroende på OS i Rio.

– I Falsterbo är planen att starta med OS-laget. Några OS-hästar åker däremot inte till Dublin eftersom den tävlingen ligger nära avresa till Rio, säger Ragnar Bengtsson i hoppledningen.

Även de franska OS-hästarna avstår Dublin enligt chef d´equipe Philippe Guerdat och samma gäller säkert för övriga OS-klara länder som ska tävla om nationspoäng i Dublin.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden