Hoppning
17 december 2023 13:03

SWB-häst världscupvinnare i USA: ”Bara flög”

InternationelltSvenskfödde SWB-valacken Tornado slog till med en seger i världscupen i sitt nya hemland USA under natten mot söndagen.

SWB-häst världscupvinnare i USA: ”Bara flög”
Skylar Wireman och Tornado på väg mot världscupseger. Foto: FEI/Shannon Brinkman

Tornado (SWB val f -14 e Diarado-Chacco-Blue, uppf Susanne Feretti, äg S Wireman) reds till seger av sin blott 19-åriga Skylar Wireman i Fort Worth, USA, under natten mot söndagen.

Ekipaget stod för en av två dubbelnollor i den 18 ekipage stora klassen och vann med lite mer än två tiondelar tillgodo på tvåan.
– Tornado bara flög, jag tänkte att här gäller det att hålla sig kvar, säger segerryttaren till FEI om valacken hon har ridit sedan i somras.
– Det känns inte verkligt att vi har vunnit. Den här hästen är otrolig. Han blir bättre och bättre ju större hindren är, fortsätter hon.

Hon tog över Tornado i något som från början var tänkt som en tillfällig lösning då valackens tidigare ryttare Nick Haness skadat sig. Då skulle hästen vara hos henne för försäljning, men sedan några veckor tillbaka har hon säkrat hästen till sig själv.

Tornado reds i Sverige av Py Jägerden som tävlade honom fram till och med sommaren 2022.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 98 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden