Ridsport Play
7 maj 2020 06:45

”The Insider” med Geir Gulliksen

IntervjuGlobal Champions Tour fortsätter med den filmade intervjuserien "The Insider". Den här gången får vi träffa den norske toppyttaren Geir Gulliksen – 60-åringen som skapade stor dramatik när han föll av under prisutdelningen i Göteborg. Här berättar Geir hur han tränar sina hästar och hur det är att vara en lagspelare i Scandinavian Vikings.

”The Insider” med Geir Gulliksen
Geir Gulliksen intervjuas i "The Insider". Foto: GCT/GCL

Geir Gulliksen tog sin första världscupseger någonsin på Gothenburg Horse Show i slutet av februari, precis innan alla tävlingar stängdes ner. Inför ett fullsatt Scandinavium skapade han sedan stor dramatik när han kastades av rätt in i sargen efter att hästen blivit rädd under prisutdelningen. Som tur var slutade det hela väl. Familjen Gulliksen är en av Skandinaviens mest kända ryttarfamiljer och dottern Viktoria Gulliksen och sonen Johan-Sebastian Gulliksen rider även dem på toppnivå.

I ”The Insider” berättar den rutinerade 60-åringen om sina egna och hästarnas träningsrutiner. Han ger också en inblick i vad det innebär att vara en lagspelare i Scandinavian Vikings, som är en del av Global Champions Legaue. Se intervjun här under.

Global Champions Tour

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden