Ponny
3 november 2019 13:50

Tioåriga Mathilda vann SM för C-ponny efter tät fajt

Ponny-SM i hoppningDet blev tre felfria C-ponnyer som gjorde upp i omhoppningen under SM i Södertälje. Vinnare blev tioåriga Mathilda Hansson och Unsphinx D'hurl 'Vent, som slog tvåan med blott fem hundradelar.

Tioåriga Mathilda vann SM för C-ponny efter tät fajt
Mathilda Hansson var högt över hindren – och snabbast i finalen.

Läktarna på Södertälje Ridklubb var fullsatta när C-ponnyryttarna skulle göra upp om vilken valör på medaljen de skulle få. Omhoppningen för C-ponnyer blev liten, men naggande god; tre ryttare var nollor fram till omhoppning.

Först ut var Meja Wikström och Ambra (f. 2003, e. Bostorp Bravad – Amal ox) som rev tre hinder. Som tvåa red Mathilda Hansson och Unsphinx D’hurl ’Vent (f. 2008, e. Leopard De Mahoud, PFS – Leadership CO) som levererade en felfri ritt och fick publikens jubel.
Trea att gå in på omhoppningsbanan blev Lilly Johansson och Small Titan (f.2007, e. Okänd – Okänd). Även det ekipaget red felfritt, men med en tid på 34,98, att jämföra med Mathilda Hanssons 34,93.

”Vill bli ryttare”

– Min häst är snäll och hoppar det mesta, säger guldmedaljören Mathilda Hansson.
Hon är bara 10 år men vann allstå SM-guld på C-ponny – och under helgen har hon tagit tre vinster med D-ponny. Hemma i hennes stall finns åtta hästar.
– Jag har ridit hela livet. Vad jag vill bli när jag blir stor? Ryttare, säger Mathilda Hansson.

Equestrian Sport

Tvåan Lilly Johansson satsade på pallplats – och klarade av att nå det målet. Det var bara fem hundradelar som skiljde henne från guldet.
– Jag tänkte inte så mycket på tiden, jag tänkte mest på var jag skulle rida, säger Lilly Johansson.
Hennes häst är en 12-årig valack som hon importerat från Irland år 2016.

Resultat

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden