Sport
25 juli 2019 06:20

Tokyo redo testa OS-formen

OS 2020Snart är det dags för en testtävling på OS-anläggningen i Tokyo. En delegation från Svenska Ridsportförbundet ska följa tävlingen på plats för att ta med lärdomar om OS-arenan hem.

Tokyo redo testa OS-formen
Stallarna i Tokyo. Foto: FEI/ Yusuke Nakanishi

Testtävlingen är en en CCI3*-S i fälttävlan och hålls den 12-14 augusti.

I samband med testtävlingen är nationer som berörs inbjudna till ett studiebesök på det som blir ridsportens OS-arenor 2020. Detta berättas i ett pressmeddelande från Internationella Ridsportförbundet, FEI.

17 rutinerade deltagare från Japan, Tyskland, Australien och Storbritannien ska rida testtävlingen.

Både Svenska Ridsportförbundet och SOK, Sveriges Olympiska Kommitté, ska delta i studiebesöket. Det handlar bland annat de tre olympiska förbundskaptenerna, Henrik Ankarcrona, Fredrik Bergendorff och Bo Jenå, landslagsveterinär Lisa Lidbeck och förbundskapternernas rådgivare Göran ”Yogi” Breisner samt Annika Ersgård från förbudets kansli och Carina Skoog från SOK. Detta berättar Svenska Ridsportförbundet på sin webbplats.

Gruppen ska titta både på anläggningarna och tävlingsbanorna, men även logistik, vädret och värmen.

USA:s Derek Di Grazia är banbyggare för OS och har också byggt banan för testtävlingen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden