Hoppning
14 september 2018 20:42

Unghäst-VM: Tre SWB-hästar till final

Unghäst-VMFem svenskridna 5-åringar är i final i unghäst-VM och i år är två av dem SWB-hästar. Dessutom är en SWB-häst med i 7-årsfinalen, Northern Comme Plot, riden av Olivier Philippaerts.

Unghäst-VM: Tre SWB-hästar till final
Victoria Almgren och Mr Vain GJ är klara för final vid Unghäst-VM i 5-årsklassen. Foto: Roland Thunholm

För 5-åringarna gällde det att försöka sätta en andra felfri ritt i dagens kval för att vara med till final. I det första kvalet satte de svenska ryttarna sex felfria rundor.

Annika Axelsson, som var felfri med två av sina hästar och hade 4 fel med den tredje i första kvalet, var i dag återigen felfri med två. Dock blir det bara finalplats för Cartouche vd Cumel Z, eftersom My Lord Cadanza Z var felfri i går och hade nedslag i dag, medan resultatet var precis omvänt för Annika och Bellona Olympic Z.

Ridsport
Även Sofia Farman och Copernicus är klara för final i Unghäst-VM. Foto: Roland Thunholm

Dubbelt felfritt blev det också för Sissela Smith, Charente CC och Jennie Juhlin-Lundström med Nilia vd Bisschop, som därmed är klara för söndagens final.

Det har varit lite si och så med SWB-hästar till final de senaste åren, men i år är två 5-åringar vidare. Både Victoria Almgren med Mr Vain GJ 1324 (h e Diarado-Lavirco, uppf och äg Gustaf Johansson) och Sofia Farman med Copernicus (h e Camaro M-Cortus, uppf Peter Lindgren, äg Farman Showjumpers/Royne Zetterman) red felfritt i båda kvalen och får också rida final på söndag.

Northern Comme Plot i 7-årsfinal

Final blir det också för SWB-stoet Northern Comme Plot (e Plot Blue-Contender) i 7-årsklassen. Hästen är uppfödd av Ingrid Ragnarsson och var med i unghäst-VM för två år sedan, då med Carl-Walter Fox i sadeln. Hästen togs sedan över av Ingrids dotter Unni, som red den i Breeders-finalen på Flyinge förra året innan den såldes till familjen Philippaerts i Belgien.

På Unghäst-VM reds Northern Comme Plot av Olivier Philippaerts och har varit felfri båda kvalen över 1.40-hinder. I dagens A:0-klass blev det en sjunde plats för ekipaget och en finalbiljett till söndag.

I 6-årsklassen gjorde Sofia Westborg och Concordia Z en kanonrunda och slutade fyra i den tuffa konkurrensen. Däremot var ekipaget inte bättre än 93:a första dagen och det är tveksamt om det blir en final.

Bästa SWB-häst i andra kvalet var Viva (sto e Vivaldi K-Aram, uppf Magnus Dyrendahl äg Grevludagården), riden av Stephanie Holmén som slutade på 25:e plats i dag, tyvärr var ekipaget 149:a i kval 1.

Placerade i dagens klass, men en också bit ifrån final, var Jennie Juhlin-Lundström med Hopeful Hallelujah, som varit felfri i båda kvalen men inte har kunnat matcha tiderna från de snabbaste ryttarna. Även Linn Hörnvall och SWB-stoet Thelma Hästak (e Heartbeat-Comes van de Heffinck, uppf o äg Hästak), var placerad i klassen med ett tidsfel.

Här hittar ni resultat från Unghäst-VM

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden