Nyheter
26 januari 2018 21:06

Fem års avstängning för österrikisk ryttare

I somras väckte filmen på hoppryttaren Bernhard Maier skarpa reaktioner. Nu står det klart att han stängs av till den 22 december år 2022.

Fem års avstängning för österrikisk ryttare

Filmen på österrikaren Bernhard Maiers 1,40-runda med Paddys Darco vid en enstjärnig tävling spreds snabbt i somras och väckte ilska i stora delar av ridsportvärlden. Österrikes Ridsportförbund meddelade inom kort att sanktioner var att vänta.

I första läget stängdes han av i tre månader från allt tävlande. Sedan dess har fler liknande händelser som ska ha skett tidigare kommit fram och det ska även finnas polisanmälningar mot ryttaren gällande djurplågeri.

Nu har den nya domen från förbundet kommit. Enligt denna är Maier avstängd från tävling i fem år. Han får inte heller besöka tävlingsplatser, varken som åskådare eller som coach. Därtill ska han böta 5 000 euro, uppger bland annat St Georg och Horses.nl. Bernhard Maier har redan meddelat att han ska överklaga beslutet.

Filmen:

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden