Avelsnyheter
30 april 2019 12:52

Uppskattad testryttare tillbaka till Sverige

Breeders TrophyFör fjärde året i rad kommer Storbritanniens dressyrdrottning Charlotte Dujardin till Flyinge för att testrida de 4-åriga SWB-hästarna.

Uppskattad testryttare tillbaka till Sverige
Charlotte Dujardin i sadeln på Springbank VH, 4-årig segrare i Breeders 2018. Arkivbild: Roland Thunholm

När Charlotte Dujardin var på besök i höstas ville hon knappt kliva av segrande Springbank II VH under testridningen – hon var däremot redo att byta ut sin fästman mot hingsten. I september sitter hon återigen i sadeln på de tio bästa 4-åringarna som tagit sig till final.

– Vi är väldigt glada över att Charlotte Dujardin kommer tillbaka till oss i Flyinge. Hon gör ett fantastiskt jobb med de 4-åriga hästarna, säger Helén Uddefors, vd på SWB, i ett pressmeddelande.

Det blir fjärde året i rad som brittiskan är testryttare, och i höst hoppas Flyinge även kunna locka Charlotte till start i de internationella dressyrklasserna som rids i samband med Breeders.
Som Ridsport tidigare har berättat blir även hopphästarnas testryttare en återvändare i år, då holländske Jeroen Dubbeldam sitter upp på de tolv bästa 5-åringarna.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden