Fälttävlan
24 maj 2019 11:13

Uppslutning bakom Sara – snabbt fyllda träningar bidrar

FramåtTysklandsbaserade Sara Algotsson Ostholt är just nu i Sverige och håller en tvådagarskurs på olika banor i Stockholmsområdet. Träningarna arrangerades rekordsnabbt för att hjälpa fälttävlansryttaren efter lastbilsbranden i Polen då hon förlorade två av sina bästa hästar.
– Jag la ut informationen i olika grupper på Facebook och träningsschemat blev knökfullt på nolltid, säger Magdalena Ljungberg, Stora Wäsby FRK.

Uppslutning bakom Sara – snabbt fyllda träningar bidrar
Sara Algotsson Ostholt håller träningar i Sverige. Foto: Johan Ljungberg

– Vi har haft kurs med Sara tidigare, hon var här så sent som i vintras och hade inomhusterrängträning på Stora Wäsby vilket var väldigt uppskattat av alla inblandade. Jag och klubbens tränare Lena Bredberg bestämde oss efter branden för att snabbt dra ihop nya träningstillfällen. Sara behöver all ekonomisk skjuts hon kan få just nu, säger kursansvariga Magdalena Ljungberg, själv förälder till en juniorryttare och aktiv i Stora Wäsby Fältrittklubb.

Intresset för träningarna har varit stort, trots att kurserna dök upp med kort varsel och dessutom mitt i tävlingssäsongen. På torsdagen hölls träning på Nynäs gård i Enköping och på fredagen är det Åby gård i Knivsta som gästas av OS-ryttaren.

– Jag la ut informationen i olika grupper på Facebook och träningsschemat blev knökfullt på nolltid vilket känns fantastiskt kul. Alla intäkter går nämligen oavkortat till Sara, vi andra gör detta helt ideellt, säger Magdalena Ljungberg.

190524sarawb2
Förhoppningen är att det ska bli fler träningar. Foto: Johan Ljungberg

Fler tillfällen

Den som inte lyckades knipa någon av platserna behöver inte misströsta.
– Vår förhoppning är att det blir fler tillfällen efter sommaren. Sara är en väldigt omtyckt tränare, som alltid lyckas anpassa träningen så det fungerar för ekipagen trots nivåskillnad. Det känns också väldigt bra att kunna peppa och stötta henne genom att visa hur många vi är som uppskattar henne som person och det hon gör för sporten, säger Magdalena Ljungberg.

Intresset för Sara Algotsson Ostholt var stort när hon landade i Sverige på torsdagsmorgonen. Ryttaren höll en presskonferens för medier redan på Arlanda där hon berättade om tiden efter olyckan och bilderna som etsat sig fast.

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden