Fälttävlan
6 augusti 2019 06:04

USA och Brasilien klara för OS i fälttävlan

OS-kvalNär Pan American Games reds i Lima, Peru, i helgen fick ytterligare två nationer anledning att boka flygbiljetter till Tokyo nästa sommar - USA och Brasilien blev genom sina topplaceringar klara för OS i fälttävlan 2020.

USA och Brasilien klara för OS i fälttävlan
Lagmedaljörerna på Pan Am Games, med OS-klara USA och Brasilien i topp. Foto: FEI/Daniel Apuy/Getty Images

USA säkrade lagsegern med stor hjälp av Boyd Martin/Tsetserleg och Lynn Symansky/RF Cool Play, som red hem första- och andraplatsen individuellt då de båda slutade på sina dressyrstraff.

Terrängbanan ställde till en hel del problem, endast 25 av de 42 till start tog sig i mål. Brasilien drabbades av ett otäckt fall när rutinerade Ruy Fonseca föll på hinder nummer sju. Fonseca fördes till sjukhus med frakturer på revbenen och ena axeln, men trots endast tre lagryttare kvar i tävlingen kunde Brasilien rida hem ett lagsilver och en OS-plats.

Tolv nationer kvalade

USA och Brasilien gör att listan över OS-klara nationer nu innehåller tolv lag – utöver värdlandet Japan så är Storbritannien, Irland, Frankrike, Tyskland, Australien, Nya Zeeland, Polen, Kina och Thailand klara för Tokyo 2020. Sverige har fortfarande chansen att ta sig till OS, dels via EM men också genom en bra placering i Nations Cup.

Resultat

Källa: FEI

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden