Hoppning
8 februari 2020 22:50

Världsettan visade klassen i Bordeaux

InternationelltSteve Guerdat red Victorio des Frotards till säsongens andra seger i världscupen. Världsettan utökar därmed sitt försprång i tabellen inför sista omgången i Göteborg om två veckor.

Världsettan visade klassen i Bordeaux
Victorio des Frotards reds till säsongens andra världscupseger av Steve Guerdat i Bordeaux. Bilden är från ekipagets seger i Basel. Foto: FEI/Richard Juilliart

Steve Guerdat och Victorio des Frotards (SF val f 2009 e Barbarian-Prince Igor, uppf Christian och Julien Potier, äg Arctic Partner, Steve Guerdat och Jumping Horses AG) vann efter en imponerande omhoppning.
– Min häst var väldigt bra i dag och hoppade med stort självförtroende. Allt gick som förväntat och jag gillade omhoppningsbanan, sa världsettan från Schweiz i en intervju med FEI-tv direkt efter sin seger.

Världsettan ledde serien redan före lördagens tävlingar i franska Bordeax och har nu ett ännu större försprång i serien som avslutas i Göteborg.

Finalen går i Las Vegas, USA, i mitten av april.

Douglas Lindelöw blev 22:a, Peder Fredricson 25:a och Henrik von Eckermann 28:a vilket innebär att ingen av svenskarna tog några poäng. Inför sista omgången i västeuropeiska ligan är Peder Fredricson närmast de 18 som får en plats i världscupfinalen i april. Han ligger på plats 29.

Tysklands Daniel Deusser blev tvåa och Belgiens Niels Bruynseels trea.

Ridsports referat från klassen.

Resultat

Ställning, västeuropeiska ligan

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden