Fälttävlan
2 oktober 2020 06:25

Världsmästaren klättrar på rankningen

RankningHon har ett namn som är som gjort för fälttävlan, brittiska Rosalind Canter, som tog dubbla guld på VM i Tryon 2018. Förra sommaren fick hon barn, men nu är hon tillbaka på tävlingsbanan i god form igen - något som visar sig på världsrankningen denna månad.

Världsmästaren klättrar på rankningen
Rosalind Canter och Allstar B på väg mot dubbla VM-guld i Tryon, USA, 2018. Arkivbild: FEI/Christopher Taniere

Än har hon en bit kvar upp till toppen, där Rosalind Carters landsman Oliver Townend varit parkerad i evigheter. Men Canter tar ett kliv upp från 47:e plats till nummer 18, efter att ha gjort fina resultat under augusti och september – hon vann bland annat en CCI4*-S med sin guldhäst från VM, Allstar B.

Topp fem på världsrankningen har sett likadan ut under en lång tid, men där bakom börjar det röra på sig. Det långa tävlingsuppehållet, med en säsong som nästan helt ställdes in, har gjort att tillfällena att rida hem poäng varit betydligt färre än ett vanligt år.

För svensk del är Ludwig Svennerstål fortsatt högst rankad, nu som nummer 20. Där bakom har Louise Romeike tagit ett jättekliv, då hon klättrar från plats 114 till 61.

Hela rankningen

Så länge det är begränsat antal FEI-tävlingar gäller inte den vanliga 12-månadersregeln för FEI-rankningen. Normalt räknas resultat 12 månader bakåt, men nu räknas alla resultat från 1 mars 2019, och så kommer det att vara fram tills de internationella tävlingarna är igång som vanligt igen.

Läs mer hos FEI om rankningspoäng under pandemin

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden