Ponny
12 maj 2018 19:32

Vinnartakterna sitter i hos regerande mästarna

Halmstadspokalen24 år ung fortsätter Flammabyggets Hamlet tillsammans med Erik Nordström att vinna. Under lördagen blev det en Msv A-seger för de regerande svenska utomhusmästarna.

Vinnartakterna sitter i hos regerande mästarna
Msv A-segrare i Halmstad blev regerande utomhusmästarna Erik Nordström och Flammabyggets Hamlet. Foto: Andrea Blixt

De nationella ponnytävlingarna Halmstadspokalen vid Halmstads Fältrittklubb har denna helg lockat runt 660 starter från hela södra Sverige. Tävlingens högsta klass Msv A reds under lördagen. Där blev det dansk seger i kategori C genom Josephine Christian Jacobsen som på Scarletts Billy The Kid var den enda ryttare som dubbelnollade. Tvåa i kategori C kom Moa LäbomMunsboro Deer Hunter. Felfritt i grunden och fyra fel i omhoppningen räckte till andraplatsen.

Josephine Christian Jacobsen som på Scarletts Billy The Kid
Danska Josephine Christian Jacobsen och Scarletts Billy The Kid vann Msv A i kategori C. Foto: Andrea Blixt
Moa Läbom på Munsboro Deer Hunter
Bästa svensk bland C-ponnyekipagen i kategori C blev Moa Läbom på Munsboro Deer Hunter. Foto: Andrea Blixt

I kategori D var det rutinerade Flammabyggets Hamlet som tog hem segern. Hamlet har nu hunnit bli 24 år gammal, men den evigt unga ponnyn hade inga problem att ta sig felfritt runt banan tillsammans med Erik Nordström. Regerande utomhusmästarna visar därmed att vinnartakterna sitter där de ska.

Clara Hermelin - Tullibards Highly Unlikely Flyinge Ryttarförening.
Clara Hermelin tog fina placeringar i kategori B med Tullibards Highly Unlikely. Foto: Andrea Blixt

Bland kategori B-ekipagen hade Clara Hermelin och Tullibards Highly Unlikely stora framgångar. I Msv B kom de både etta och tvåa, och de vann kvalklassen till inverkans-SM.

Amanda Möller - Hembys Florian Laholms Ryttarförening
Amanda Möller och Hembys Florian tog flera fina placeringar. Foto: Andrea Blixt

Fina framgångar under tävlingen hade även Amanda MöllerHembys Florian som vann inverkanskvalet i kategori C och tog två Msv B-placeringar.

Andrea Blixt från arrangörsföreningen berättar att de har som mål att Halmstadspokalen ska vara en återkommande tävling varje år.
”Det är härligt att se en satsning på riktigt bra ponnytävlingar där Sveriges framtida stjärnor utvecklas”, skriver Andrea Blixt i ett pressmeddelande.

I morgon fortsätter tävlingarna i Halmstad med lätta klasser på lokal nivå.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden