Sverige
26 april 2013 17:46

Nakenchock på GHS

Ett tiotal kvinnor i olika åldrar, former och storlekar slängde av sig tröjorna och gick i bara jeans och sportbehå under fredagseftermiddagen på Eurohorse-mässan i Göteborg.

Nakenchock på GHS
Ett helt gäng kvinnor gick runt i behå på Scandinavium under fredagen för att visa att kvinnokroppar kan se väldigt olika ut.

– Jag är så less på att tjejer och kvinnor matas med ett retuscherat ideal som är helt galet. Vi är alla olika och det är något bra. Detta vill jag passa på att uppmärksamma när vi nu har så många unga tjejer på samma plats, säger Helene Hogengård som står bakom årets nakenchock.
Hon designar och säljer sportunderkläder i eget företag och ställer ut under mässan. I sitt yrke möter hon ofta kvinnor som är alldeles för hårda mot sig själva.

– Att vara frisk och sund innebär inte att väga 45 kilo och ha silikonbröst stora som meloner. Tyvärr är det ett sådant ideal som vi matas med.
Helene var själv en av de tiotalet kvinnorna som slängde av sig tröjan i eftermiddags och hennes initiativ hyllas av deltagarna. En av dem är Jenny Larsson:
– Fler naturliga kroppar måste få synas!

I morgon, lördag, upprepas nakenchocken. Enligt ryktet ska då skaran kvinnor ha fördubblats.

Anna Carlsson-Käck

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden