Hoppning
24 januari 2016 09:24

”Tornesch är en gentleman”

På lördagen debuterade junioren Emelie Hugoson-Feldt med den tidigare landslagsstjärnan Tornesch 1042. ”Det är fantastiskt att rida honom – känslan går inte att beskriva” säger Emelie.

”Tornesch är en gentleman”
Emelie Hugoson-Feldt, här med Trend Line H, glädjs över att ha Tornesch 1042 i stallet. Photographer Roland Thunholm

För en knapp månad sedan offentliggjordes H&M Torneschs pensionering från de största arenorna. Där har han i flera års tid befunnit sig i världseliten med Malin Baryard Johnsson. Nu är det avel och tävling med ägarparets dotter Emelie Hugoson-Feldt, 18, som gäller. Debuten gjordes idag i Åstorportens RF:s 1,25 och resultatet blev fyra fel i avdelning B efter att ryttarinnan la en volt vid en sväng.
– Han är en sådan gentleman på banan. Han ställer upp hela tiden och det är fantastiskt att rida honom. Känslan går inte att beskriva, säger Emelie till Ridsport och låter rakt igenom överlycklig när hon berättar om sin nya tävlingskamrat.

Tornesch 1042 (f 2000, e Lux Z-Libero H, uppf A Noordhof-Nieborg, äg Heliotrop AB) flyttade hem till familjen Hugoson-Feldt kring jul och sedan dess har Emelie ridit honom. De har ridit ut, hoppat lite och bara lärt känna varandra i godan ro. Tornesch har visat sig vara en gentleman även i stallet och enligt Emelie tycker han att även det lite lugnare livet är toppen. Ridningen har gått utan problem.
– Hans ridbarhet är hundraprocentig efter Malins fina jobb med honom, det sitter som en skolbok. Tornesch har hela registret och vet precis vad han ska göra. Samtidigt är han en gummiboll och ett stort kraftpaket.

Efter dagens debut fortsätter ekipaget att lära känna varandra. Emelie poängterar att hon kör sitt eget race och inte låter sig stressas eller känna press av att hon har fått en stjärnhäst att tävla med. Under dagens tävling var Tornesch pigg och glad, med öronen framåt precis som alltid.
– Han tycker verkligen att det är kul att tävla, även med lägre hinder. Tiden får utvisa var vi landar. Just nu är han 16 år och superfräsch, men det är Tornesch som bestämmer.

Klart är att Emelie saknar ord för att beskriva lyckan över Tornesch och hur det är att få rida honom varje dag.
– Det är obeskrivligt, bara helt fantastiskt. Jag tror att det här kan bli hur bra som helst, säger Emelie.

Bild från debuten finns på fotograf Anna Johannessons Facebook.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden