Dressyr
8 juli 2021 13:51
Ridsportplus

JEM:s lagtävling klar: ”Kändes super”

MästerskapJuniorernas lagtävling på EM är klar och Tyskland tog hand om guldet och Sverige hamnade i mitten av startfältet. Mästerskapsdebutanten Blanca Bosson i det svenska laget är nöjd med sin insats. "Det var vår första internationella start, kändes super," berättar hon om sin insats.

JEM:s lagtävling klar: ”Kändes super”
Svenska juniorernas chef d´equipe: Marianne Esseen Söderberg tillsammans med YR-ryttaren Cecilia Bergåkra och Cecilia Berglund Bergåkra i den svenska juniortruppen på Primavera. Foto: Sigrid Bergåkra

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

    Först ut i det svenska juniorlaget på onsdagen var Emilia Berglund Bergåkra/Primavera. Ekipaget slutade på 67,485 procent.
    – Hon gjorde en superritt som stigfinnare för det svenska laget, berättar Blanca Bosson som gick ut som nummer två för Sverige.

    Det har varit en lång resa hit och det är väldigt varmt, så känns extra bra att kunna göra en stabil runda med bra känsla. Blanca Bosson.

    Tillsammans med Cardon M fick Blanca Bosson 69,333 procent.
    – Det var vår första internationella start, kändes super. Det var väldigt härlig atmosfär på banan, även om min häst blev skärrad när vi kom in och skulle rida förbi den belgiska hejaklacken som var vild efter sin ryttare. Trots allt hittade vi koncentrationen. Det var bara när vi skulle rida upp till sista halten som Casey fick ett omslag efter ökade galoppen, fortsätter Blanca Bosson.

    – Det har varit en lång resa hit och det är väldigt varmt, så känns extra bra att kunna göra en stabil runda med bra känsla.

    Slutade nia

    Sverige låg på åttonde plats i juniorernas lagtävling som har 16 lag när  halva startfältet gjort sitt på onsdagen. Tyskland toppade och lyckades hålla i sin ledning ända tills slutet.

    På torsdagen var det dags för Siri Ehrnrooth/Elverhöjs Olympia och My Sandgren/Hampus M.GE att göra sina insatser för det svenska laget. Siri Ehrnrooth slutade på 69,697 procent och blev med det bästa svensk i klassen med en individuell 24:e plats. My Sandgren fick 69,273 procent.

    När klassen var klar hade Sverige tappat en placering och slutade nia på mästerskapet.

    Emilia Berglund Bergåkras inlägg på Instagram med film på ritten nedan.

    Holland tog silver och Danmark tog brons.

    Det tyska segerlaget bestod av Lena Merkt/Sarotti Mocca-Sahne, Kenya Schwierking/Cecil, Jana Lang/Baron och Lucie-Anouk Baumgürtel/Zino Hugo.

    I kväll avgörs de unga ryttarnas nationstävling, och där ligger Sverige trea efter första dagen.

    Mästerskapet fortsätter sedan med individuellt program under fredag och lördag samt kürfinaler på söndag.

    Nedan kan du se dag 2 av juniorernas lagtävling via FEI-tv i efterhand.

    Start- och resultatlistor
    FEI TV/ClipMyHorse sänder webb-tv

    Så arbetar Ridsport

    Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

    BESTÄLL NU

    Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
    Hingstar Online

    Just nu 101 hingstar i vår databas

    Visa alla hingstar
    Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

    Ridsport digital

    99:- i månaden