Dressyr
20 oktober 2022 09:06
Ridsportplus

Cathrine Dufour om strykningen: ”Siktar mot Top 10-finalen”

AvhoppTanken var att hela det danska guldlaget från VM i Herning skulle komma till start vid världsuppremiären på hemmaplan i helgen. Men i sista stund strök stjärnan Cathrine Laudrup-Dufour sin Bohemian.

Cathrine Dufour om strykningen: ”Siktar mot Top 10-finalen”
Cathrine Laudrup-Dufour och Bohemian i Friends Arena förra året. Foto: Roland Thunholm

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

    Bohemian (WESTF val -10, e Bordeaux-Samarant, uppf Heinrich Langewellpott, äg Abildgaard Equestrian ApS) fick stå tillbaka när Cathrine Laudrup-Dufour skulle välja häst till VM i Herning. Istället fick stallkompisen Vamos Amigos, som nu har lämnat världstvåans stall, åka.

    Bohemian har inte tävlat sedan Aachen – där de vann Grand Prix och küren – i juli, men i helgen var det planerat för comeback. I sista stund beslutade dock danskan att stryka den 12-årige valacken.

    – Jag känner inte att han är i perfekt form, att vi kan göra vårt allra bästa på tävlingsbanan. Han är inte skadad utan tränas precis som vanligt. Men jag vill hellre tajma formen till Top 10-finalen i Friends Arena, säger Cathrine Laudrup-Dufour till Ridsport.

    Hon har nu endast med sig SWB-valacken Vividus QRE (SWB val -15, e Zaladin MI-Don Charly, uppf Christian Påhlsson), som kommer att gå lilla rundan, till Vilhelmsborg.

    – Jag ser väldigt mycket fram emot vår första internationella start tillsammans, han är ännu en superstjärna som vi äger med familjen Zinglersen och jag är så tacksam för samarbetet med dem, säger Laudrup-Dufour.

    Så arbetar Ridsport

    Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

    BESTÄLL NU

    Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
    Hingstar Online

    Just nu 102 hingstar i vår databas

    Visa alla hingstar
    Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

    Ridsport digital

    99:- i månaden