Hoppning
19 december 2011 23:37

Irländsk Grand Prix-seger

Irländaren Dermott Lennon avslutade årets Olympia Horse Show allra bäst och vann måndagens Grand Prix, där Rolf-Göran Bengtsson blev tia.

Olympia Grand Prix, som är meetingets fjärde klass på 1,55-1,60-höjder fick elva felfria (1/3-del av startfältet) till omhoppning. Rolf-Göran Bengtsson kom in som andra ryttare i avgörandet men segerchansen försvann redan när Carusso LS La Silla rev det andra hindret. Det föll sedan ytterligare en bom och Rolf-Göran fick nöja sig med den tionde och sista placeringen i klassen.

Britten Peter Charles, som först in på banan, höll ledningen med Murkas Nevada över tre konkurrenter. Sedan kom Dermott Lennon som i mål med den lika irländska Loughview Lou-Lou (sto f -02 e Limmerick-Jack of Diamonds) höjde en knuten högernäve i luften väl medveten om att han svarat för en kanonrunda.

Den 19-årige spanjoren Manuel Anon gjorde sedan det bästa försöket att peta bort irländaren men Rackel Chavannaise var 0,24 sekund för långsam, vilket dock gav en klar andraplats.

Att Malin Baryard Johnsson hade fyra fel med H&M Reveur de Hurtebise och Peder Fredricson fem på H&M Arctic Aurora Borealis i grundomgången fick vi däremot aldrig se. Trots utlovad ridsport visade Eurosport snooker en bra stund i GP-klassens grundomgång.

I måndagens tidigare 1,50-klass var Peder Fredricson sexa med den 7-årige Sibon. Den var hästens största uppgift hittills i karriären.

Samtliga resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden