Hoppning
5 augusti 2019 15:10

Angelicas framtidshopp levererade än en gång

Slog världsmästarnaAngelica Augustsson Zanotelli har en riktig stjärna i 9-årige Nintender Star - på söndagen blev det en mycket fin andraplats i Münsters Grand Prix, efter en helg med flera placeringar.

Angelicas framtidshopp levererade än en gång
Senast Angelica Augustsson fanns med i mästerskapssammanhang var 2013, då med Mic Mac du Tillard (bilden). Kanske har hon en ny topphäst på gång i Nintender Star. Arkivbild: Roland Thunholm.

Grand Prix över 1,60-hinder i tyska Münster hade ett rejält startfält med 36 ekipage, bland andra världsmästaren Simone Blum och DSP Alice. Men Angelica Augustsson Zanotelli har varit med länge nu och hon lyckades lotsa Nintender Star (val -10, e Nintender-Star Kingdom, uppf Pat Tully) till en meriterande andraplats, precis före de tyska världsmästarna.
– Han bara gör det klockrent. Vi har debuterat på alla nivåer, men vi sparar lite på det svåraste än så länge, säger Angelica i en intervju med Svenska Ridsportförbundet.

Hon har ridit Nintender Star under flera år nu, som 7-åring gick valacken Grand Prix på tvåstjärnig nivå. Förra året tog ekipaget en paus, när Angelica fick sonen Max. Då tog istället maken Marlon Zanotelli över tyglarna.

Det blev ytterligare en fin placering för Angelica Augustsson Zanotelli i Münster, när hon var trea i en 150-hoppning med Kalinka vd Natchegaele.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 112 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Endast 1:- första månaden
Därefter ordinarie pris 69:-