Hoppning
30 mars 12:12

Ännu en topplacering för Petronella Andersson

WellingtonDet är nästan ingen hejd på Petronella Anderssons framgångar i USA. I helgen slog hon till med ännu en Grand Prix-placering tillsammans med lovande landslagshästen Halita O.

Ännu en topplacering för Petronella Andersson
Petronella Andersson visar storform i USA, här tävlar hon i Spanien innan avresan till Wellington. Foto: Annelie Frank

Sedan starten av säsongen i amerikanska Wellington har spetstruppens Petronella Andersson plockat topplaceringar i princip varje vecka. I helgen var det dags igen, denna gången blev det en fjärdeplats i den fyrstjärniga GP-klassen tillsammans med Halita O. Stoet är en av Petronellas hästar i landslagets utvecklingsgrupp.

Klassen bjöd på 44 startande ekipage med toppnamn som McLain Ward, Petronellas stallkamrat Daniel Deusser, Nicola Philippaerts och Ben Maher i startfältet. Nio ekipage gick till omhoppning och snabbast var irländaren Darragh Kenny, som tog hem segern med tiden 39,43 sekunder. Petronella Andersson red i mål dubbelt felfritt på tiden 40,66 sekunder. För segern fick Kenny 71 280 dollar, drygt 670 000 kronor, medan fjärdeplaceringen gav 21 600 dollar, drygt 200 000 kronor.

Resultatlista.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden