Fälttävlan
27 december 2018 10:02

Året som gick: Fem från läsartoppen i fälttävlan

2018Ett fullspäckat år är snart till ända och Ridsports läsare har varit flitiga med att hänga med i allt som har skett. Här hittar du fem av årets mest lästa fälttävlanshändelser.

Året som gick: Fem från läsartoppen i fälttävlan
Fälttävlansåret 2018 är till ända. Foto: Roland Thunholm och Istock

DET SORGLIGA I TRYON:

Ridsport
Box Qutie och Anna Freskgård i sin sista terräng tillsammans. Foto: Roland Thunholm

ETT TUNGT FARVÄL: Ett par dagar efter terrängen på VM i Tryon kom beskedet. Det gick inte att rädda Anna Freskgårds VM-häst Box Qutie. ”Jag är förkrossad. Hon har varit mitt allt, man får bara en sådan häst en gång i livet”. Läs artikeln här.


FRÅN PENSIONERAD TILL VM-HOPP

Ridsport
Mot fina procent i dressyren på VM. Foto: Roland Thunholm

TILLBAKA TILL TOPPEN: För två år sedan kom nyheten att OS-silvermedaljören Wega inte kunde tävla mer. Längs vägen kom Wega tillbaka allt mer och i Tryon startade hon sitt och Sara Algotsson Ostholts första VM. ”Hon har bara fått tid – och jag tror att många hästar kan komma tillbaka om de får den tiden.” Läs artikeln här.


UNGA RYTTARE LEVERERADE PÅ NM

Vendela Eriksdotter Rubin - Vienna Imperial Fj-9708(1)
Vendela Eriksdotter Rubin och guldhästen Vienna Imperial. Arkivbild: Fredrik Jonsving

LJUS FRAMTID: På senior-NM i fälttävlan var det de svenska unga ryttarna som fixade medaljerna. Guld både i lag och individuellt för ”Årets komet”-kandidaten Vendela Eriksdotter Rubin. ”Nu fick vi revansch, som en slags upprättelse, och fick visa vad vi går för.” Läs artikeln här.


SVENSKARNA PÅ VM

Ridsport
Louise Svensson Jähde och mästerskapsdebutanten Waikiki i VM-terrängen. Arkivbild: Roland Thunholm

KLÄTTRADE I TERRÄNGEN: VM-terrängen blev utslagsgivande och Sverige klättrade flera placeringar. Ridsports fotograf Roland Thunholm fångade svenskarnas fighting spirit på bild ute i terrängen. Se bildspecialen här.


LAGET FÖLL NERÅT

Ridsport
Fredrik Bergendorff tar nya tag mot OS-kval. Foto: Roland Thunholm

MISSAT OS-KVAL: VM blev inte vad det svenska teamet hade hoppats på. Surt, konstaterade förbundskapten Fredrik Bergendorff. ”Vi har jobbat hårt för det här men är inte bättre än så”. Läs artikeln här

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 123 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden