Blogg
27 december 2013 10:24

Back in business

Känns som evigheter sen man gjorde något seriöst. Det var trots allt bara en dag som jag inte red. Självaste julafton. Mest för att det blåste så in i bängen.

Tog ett beslut. Jag kör till Blädde utan hästar idag och bara fixar litet med en sårskada. Det har vi tagit igen nu, alla hästar luftade ordentligt och redo för hoppträning i helgen! Ska bli kul.

Clara ledig, men alla andra på plats. Ikväll drog vi till Ellen, en granne, och red alla mina hästar där. 

Jag och min sambo Benka är inte så mycket för jul och julklappar, men vi gjorde en liten julmatsinsats i alla fall. När vi shoppade maten fastnade jag som vanligt i 10-kronorslådan – en liten svaghet jag har. Jag måste shoppa något fullständigt meningslöst, typ 10-pack pennor, en manick jag knappt vet vad den är till eller en orange osthyvel, trots att jag hatar ost… Den här gången blev det några riktigt söta kaffemuggar. De ska få bo i vårt nygamla fikarum som efter helgerna ska bli återinrättat. Så alla ni som kommer till oss och provar hästar, eller till betäckningsstationen i vår kan se fram emot ett mysigt krypin!

En kökshandduk blev det också för tio spänn. Och nej, den ska inte bo i köket. Den klipper/river man strimlor av som man sedan rengör strålar på hästen med. Ett trick min hovslagare lärt mig. Om man ska behandla en stråle med t ex väteperoxid eller annat, så måste den först vara ren. 

Första året jag bodde i Skåne,1990, var det samma temperatur på nyår och midsommar. Det lutar åt något liknade nu, även om man hoppas att midsommar kommer över tio grader. Fast jag är glad så länge vi slipper minus och allt därtill. Bernies form håller i sig, fortfarande på båda tyglarna. Sloppy, som nu blir sex, han gör lätt piruetter till sommaren. Har en miniplan att kvala honom i dressyr, och Greyman i hoppning till Falsterbo, sen båda i fälttävlan till hösten. Vi får väl se om planen håller, och om helgerna räcker till… 

God fortsättning!

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden