Hästliv
1 augusti 2020 06:20

”Black Beauty” blir film på nytt

FilmtipsSnart kan vi se fram emot en ny version av klassikern "Black Beauty" i Sverige, åtminstone om man har tillgång till Disney+ som börjar streama i mitten av september. Som den svarta mustangens röst hör vi ingen mindre än Oscarvinnaren Kate Winslet.

”Black Beauty” blir film på nytt
Rollen som Jo Green spelas av Mackenzie Foy. Foto: Constantin Film/ Graham Bartholomew

Den nya filmatiseringen av ”Black Beauty” handlar om den amerikanska mustangen som är född i frihet, men fångas in och slits från sin hästfamilj. Hästens väg korsas med Jo Green, en tonåring som försöker komma över sina föräldrars död. Hon spelas av Mackenzie Foy som vi tidigare sett i science fiction-äventyret ”Interstellar”. Oscarvinnaren Kate Winslet, känd från Titanic, hör vi som den svarta mustangens röst. I övriga roller ses Iain Glen från ”Game of Thrones” och Claire Forlani från ”Meet Joe Black”.

Filmen baseras på den klassiska boken skriven av Anna Sewell och inget specifikt streamingdatum är bestämt, men filmen är planerad att släppas på Disney+ under 2020. Det skriver Moviezine.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden