Boktips
7 november 2014 07:09

Bra bok inför barnets första ridtur

Det finns gott om böcker om hästar för tjejer i bokslukaråldern, men ämnet är inte lika vanligt bland böckerna för de små barnen. Varför inte då, kan man fråga sig, då djur är favoriter hos många barn. I oktober släpptes boken ”Du är för liten, Pytte” av Ingrid Flygare, en bok som vänder sig till barn i åldrarna 3-6 år.

Bra bok inför barnets första ridtur

Pytte är en liten shetlandsponny som bor på gården Granbacken tillsammans med tre andra, betydligt större hästar. Han kommer alltid sist när hästarna rejsar runt i hagen och när det ska anordnas hopptävling blir Pytte retad för att han är för liten för att vara med och får stå kvar inne i stallet. Men när det kommer barn till gården visar det sig att Pytte passar alldeles perfekt för den uppgiften! Lagom stor och snäll blir han ensam utvald att ridas på av de små barnen.

Boken är fint illustrerad och det är lätt att ta till sig bokens tema om att alla kan hitta sin uppgift här i livet. Särskilt glad blir en hästnörd när boken även förmedlar kunskap och säkerhetstänk om hästar. På en sida delas hjälmar och säkerhetsvästar ut till alla barnen och läsarna får också veta att man inte ska röra vid elstängslet, utan bara på gummihandtaget. Förutom bokens sensmoral och vackra bilder, är den värd att läsa för barn som en förberedelse inför deras första ridtur eller första gången de ska träffa en häst.

”Du är för liten, Pytte”, med text och bild av Ingrid Flygare, ges ut av Rabén & Sjögren.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden