Hoppning
24 oktober 2019 06:20

Breedersstjärna såld utomlands

Ung hopptalang lämnar SverigeFemåriga hopptalangen Disa DM har flyttat utomlands. Ryttaren Nils-Stridh Svensson har gjort resan med det unga stoet hela vägen fram till en topplacering på Breeders. Och för honom innebär affären blandade känslor.

Breedersstjärna såld utomlands
Nils Stridh-Svensson red Disa DM till seger i omgång två på Breeders. Foto: Roland Thunholm

Breedersstjärnan Disa DM (sto, född 2014, e Diarado-Feliciano) har lämnat stallet hos ryttaren Nils Stridh-Svensson, som även red Disas storebror Sixten DM i unghäst-VM. Uppfödare till bägge hästarna är Anna B Mogren, som även ägt Disa DM fram tills nu.

”Vi är otroligt glada att denna affären har skett och att du har fått en så bra köpare”, skriver Nils Stridh-Svensson på sociala medier. Han skriver att det även är ”en av de sorgligaste dagarna efter 2,5 år ihop”.

Köparen är Richard Bourns som driver Bourns Sport Horses på Irland, i Belgien och i USA med flertalet topphästar i stallet. Richard Bourns började själv som ryttare och sägs ha ”ett mycket bra öga för bra hästar”.

Disa DM toppade nyligen andra kvalet bland 43 femåriga hopphästar på Breeders och slutade totalt på andra plats i finalen. Hon belönades även med hoppdiplom vid treårstestet 2017.

”Some really talented young horses here”, skrev Richard Bourns på sociala medier när han checkade in på Flyinge under Breeders. Och nu har han alltså en av dessa talangfulla hästar hemma i stallet.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 111 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Endast 1:- första månaden
Därefter ordinarie pris 69:-