Fälttävlan
24 augusti 2018 16:48

De vill ordna EM i Sverige 2021

MästerskapDet kan bli ett nytt EM i Sverige redan 2021. Det är Segersjö som planerar att anordna EM i fälttävlan på godset utanför Örebro.

De vill ordna EM i Sverige 2021
Det kan bli ett EM i fälttävlan 2021 - i allafall om Ann Montgomery på Segersjö får som hon vill. På bilden är det VM-reserven Malin Josefsson in action från tävlingarna i Segersjö för två år sedan. Foto: Roland Thunholm

Den här helgen arrangeras internationell fälttävlan under Segersjödagarna och nu berättar Nerikes Allehanda att Segersjö siktar på att arrangera EM 2021.

Som en del i den satsningar har bland annat Eric Winter anlitats som teknisk delegat till årets tävlingar och fyra år framåt.
– Beslutet att vi skulle sikta mot EM 2021 togs efter att vi blev utsedda till ”Årets arrangör 2017” av Svenska Ridsportförbundet. Och därefter fick förfrågan om vi skulle vara intresserade att arrangera det mästerskapet, vilket vi så klart var, säger Ann Montgomery-Cederhielm på Segersjö till tidningen.

– Winter har varit här och inspekterat tillsammans med vår bandesigner Martin Möllgård från PRO Eventing Nordic. Och redan nu har han börjat tänka ut planer för framtiden.

Ann Montgomery-Cederhielm arbetar tillsammans med över 250 funktionärer under helgens internationella tävling.
– Det är nu i helgen vi sätter ribban för framtiden, säger hon till Nerikes Allehanda.

Sverige hade ett samlat EM i Göteborg i hoppning, dressyr, paradressyr och fyrspann förra året, då gick EM i fälttävlan i Polen. 2019 är tyska Luhmühlen värd för EM. Senast Sverige hade ett EM för hästar i fälttävlan var 2013 på Ribersborg i Malmö. Då tog Sverige dessutom ett lagsilver.

Läs mer om helgens internationella tävlingar i Segersjö.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden