Fälttävlan
9 juni 2018 07:30

Dubbelt upp för Sandra Gustafsson på Strömsholm

StrömsholmSandra Gustafsson har två hästar i den tvåstjärniga SM-klassen på Strömsholm. Och hon är extra glad över att Koordinat är tillbaka på banan efter sin skada. "Om planen håller ska han gå trestjärnigt snart igen," säger hon.

Dubbelt upp för Sandra Gustafsson på Strömsholm
Sandra Gustafsson och Kvadrat. Arkivbild: Annelie Frank

Den tidigare landslagsryttaren Sandra Gustafsson får ett stort leende på läpparna när hon pratar om sin Koordinat (SWB val f 2007 e Laptop-Robin Z. uppf Birgit Jönsson) och hans comeback på lite högre nivå.
– Han fick ett nedslag där inne, säger Hermanstorpsryttaren och pekar mot Strömsholms vackra gräsbana.
– Men han är tillbaka, och det är huvudsaken, fortsätter hon.

Koordinat tog klivet upp i internationell trestjärnig klass 2016 och var bland annat fyra i en stor CIC3* i polska Strzegom 2016 och sjundeplacerat på samma nivå i tyska Wiesbaden under året.

Sedan försvann han från tävlingsbanorna på grund av en ligamentsskada i ena framknät, en skada som han har opererats för.
– Prognosen var ganska dålig, men han har fått en långsam rehabilitering, säger Sandra Gustafsson som tog med valacken till Strömsholm och SM i fälttävlan.

Vann nationell klass
Ekipaget har gjort några hopp- och dressyrtävlingar under 2018 och för några veckor sedan vann de en nationell enstjärnig klass på hemmabanan hos Hermanstorps Rid- och Körklubb. Den här helgen är det tvåstjärnigt som gäller.
– Och om allt går bra får han följa med till Strzegom och gå trestjärnigt snart.

Sandra Gustafsson har ytterligare en häst i SM-klassen på Strömsholm som har visat sig från sin allra soligaste sida hittills under mästerskapet. Det är Kvadrat (SWB val 2009 e Hip Hop-Robin Z, uppf Birgit Jönsson, äg Sandra Gustafsson).
– Han har växlat upp lite i dressyren, det känns jätteroligt, säger Sandra Gustafsson.

Kvadrat ligger kvar på sitt dressyrstraff 38,8 efter dressyr och hoppning, Koordinat ligger några placeringar efter på 39,1 straff.

SM i fälttävlan för seniorer, unga ryttare, juniorer och ponnyer avgörs i dag, lördag, med terrängprov.
– Jag tycker att banan ser jättefin ut, det har hänt mycket sedan jag var här senast och tävlade.

Ludwig Svennerstål leder SM-klassen med Fit For Fun Raa på 31,3 straff.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 85 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 115 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Nu från endast 39:-