Hoppning
3 juni 2018 15:09

Dubbelt upp för Steffi och ”Mumin” – vann Grevlunda Grand Prix

FullträffStephanie Holmén ville inte komma tvåa som förra året. Så, hon tog fram Clarence alla speedegenskaper och vann Grevlunda Grand Prix.
– Jag såg Shane (Carey) och han var snabb, så det var bara att rida ännu snabbare, säger Stephanie som även vann fredagens 1,50 med "Mumin".

Dubbelt upp för Steffi och ”Mumin” – vann Grevlunda Grand Prix
Hemmaekipaget var oslagbara. Foto: Anna Johannesson

Det handlade om winning round för de fyra främsta i Grevlunda Grand Prix på 1,50-höjd. Peder Fredricson, nyss hemkommen från GCT i Frankrike, hade dragit på sig ett tidsfel i grundomgången med H&M Zaloubet och var först ut. Det gick felfritt på hinder igen, men inte särskilt fort.

Shane Carey såg väldigt fokuserad ut redan i grundomgången med Boomerang och var lika noggrann nu och tiden blev fina 41,57. Alice Tapper, som ju bara en timme tidigare kvalat till Falsterbo ungdoms-GP, rev redan andra hindret med Doge Dogelito och gav hästen en sansad omhoppning som till slut gav fjärdeplatsen.

Åt Stephanie Holmén kunde nämligen ingen göra något. Redan på fredagen visade hon och Clarence vad de kan när de vann 1,50-hoppningen. Nu hoppade Clarence minst lika bra under Stephanie, dessutom nästan två sekunder snabbare än Shane Carey.
– Jag såg att Shane inte red innanför mot kombinationen och då insåg jag att jag inte heller behövde göra det, utan bara galoppera på i ett jämt och bra tempo, sa Stephanie.

I fjol i Grevlunda GP red hon Flip’s Little Sparrow och blev snuvad på segern av Magnus Jacobsson.
– Jag ville ju inte bli tvåa igen, skrattade hon.

Mumin till salu

Stephanies topphästar Flip’s Little Sparrow och Carmage genomgår just nu embryotransfer och därför har Clarence (OLDB, val f -07 e Clinton-Lancer III, äg Melina Forsberg) fått ta över förstarollen bland Stephanies hästar.

– Jag har ridit enormt mycket speedklasser på honom och han har varit en riktig rosettplockare. Nu har han fått gå lite större klasser och gjort det jättebra, sa Stephanie och berättade att skimmelvalacken kallas Mumin och är till salu.
– Han har ett speciellt utseende, så Mumin passar honom. Han är ju till salu men ägarna har inte så bråttom att sälja honom eftersom de tycker att det här är så kul.

Stephanie fick, förutom 20 000 kropnor, också en cykel i pris.
– Den vill jag behålla. Det är så bra att ha med en sådan på tävlingar.

Stona Flip’s LittleSparrow  och Carma är snart igång igen.
– Jag planerar att tävla dem i midsommar och sedan någon internationell tävling i Nederländerna innan det är dags för Falsterbo.

Snabba ryck för Peder

Peder Fredricson var fyra i Global Champions Tour i St. Tropez på franska rivieran på lördagseftermiddagen. Tack vare att han inte kom på prispallen (topp-tre) hann han med en helikoptertransport till flygplatsen i Nice och kunde komma hem, för att på söndagen rida på tävlingarna hemma på Grevlunda.

20180602_pederhansson_stefano Grasso
Peder Fredricson var fyra med Hansson WL i GCT:s GP i går. Foto: Stefano Grasso

Bästahästen H&M Zaloubet fick gå några klasser med Stephanie tidigare under meetinget för att hålla igång.
– Han var en aning seg på de första hindren men kom igång bra sedan, tyckte Peder och berömde Stephanie för hennes fina ridning, inte minst efter segern i GP:n.
– Nu får hon vara kvar hos oss ett tag till, skojade han.

Trots närmare 30 graders värme i fyra dagar hade många åskådare, som vanligt, sökt sig till Grevlunda. Slänter ner mot tävlingsbanan och alla sittplatser var fyllda av de många österleningarna som även i år vallfärdat till Peder och Lisen Fredricsons anläggning – se mer av tävlingarna i morgonens bildspecial.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden