Ponny
2 juli 2018 21:58

Ella Littorin och Pigalle vann i Ale-Jennylund

Nationell ponnyhoppningDen senaste månaden har Ella Littorin och Pigalle visat upp en riktigt fin form. I helgen blev det åter igen en Msv A-seger för ekipaget.

Ella Littorin och Pigalle vann i Ale-Jennylund
Ella Littorin och Pigalle har hittat varandra och tog sin andra Msv A-seger på kort tid i helgen. Foto: @systrarnaantonsson

Vid Ale-Jennylunds Ridklubbs nationella hopptävlingar red helgens enda Msv A-klass i hoppning för ponnyer, klassen reds i två faser. Kategori C hade sju startande och här segrade Ella Littorin med Pigalle (WSC val f-05 e Paddock Camargue-Kaliber, uppf Susanne Olausson). Ella var den enda ryttaren som red felfritt i första fasen, som även om det blev ett ner i andra fasen räckte det till seger. Tvåa kom Elin LannedSmoover med fyra fel i första fasen.

Ella och Pigalle är i riktigt fin form just nu. För några veckor sedan vann de både Msv A och Msv B vid Hagbylunds Ridklubbs tävlingar, och vid Runsten Equestrian Games blev de Msv A-tvåor.
– Vi har haft ett väldigt bra flyt och fått till det, vi har verkligen kommit ihop oss den sista tiden, berättar Ella för Ridsport.

Ella blir 15 år i och och har haft Pigalle i ungefär ett och ett halvt år. De har hunnit rida två SM tillsammans, där de kom till A-finalen vid utomhus-SM förra året. Nu stundar årets SM i Vetlanda där Ella hoppas kunna toppa förra årets resultat. Därefter är siktet ställt mot Prins Carl Philips Pris.
– Vi har ju vunnit flera gehäng så vi får rida semifinalerna, säger Ella.
Om hon kan ta sig så långt som till finalen i Friends Arena känner hon sig inte säker på, men det är förstås något Ella skulle se fram emot att få rida.
– Det är så klart något man strävar efter.

Förutom Pigalle har Ella även en 8-årig D-ponny. Girly 21 heter hon och tillsammans har de tävlat upp till Msv B. Planen är att fortsätta rida Pigalle även nästa år.
– Jag är liten i kroppen och det är först nu vi kommit ihop oss riktigt bra, så det finns inga planer på att sälja honom just nu, säger Ella.

I kategori D vid Ale-Jennylunds tävlingar segrade Selma ImhäuserMaith an Buachaill i Msv A med 11 fel i första fasen.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden