Boktips
26 november 2014 06:33

En bok om att övervinna sina rädslor

”Det är jag som är Juni” är en bok för barn i åldern 9-12 år om hur det är att övervinna sina rädslor och upptäcka glädjen i att få rida, växa som person och finna en alldeles ny vän i hästen.

En bok om att övervinna sina rädslor

Juni är en tjej som allra mest gillar att slappa med sin katt. Antalet aktiviteter hon provat på och aldrig fortsatt med är många. En dag föreslår hennes bästa kompis Alba att de ska börja rida tillsammans. Juni är lagom intresserad och de första gångerna hon rider är rädslan alltid större än lusten. För bästisen är det precis tvärtom.
Men så småningom, när terminen börjar lida mot sitt slut, börjar också Juni att övervinna sin rädsla för hästar och att rida.

”Det är jag som är Juni” är en humoristiskt skriven bok, undertecknad skrattar högt flera gånger under läsningens gång. Det är lätt att känna igen sig i tafattheten man som liten tjej hade den första terminen på ridskolan, men också glädjas över ridläraren som med egen bestämdhet övertygar tjejerna att vara precis så själva. Romanen är inte bara en rolig och lättläst bok, utan också en bok som kan få andra hästrädda att våga ta steget mot en alldeles underbar värld full av hästar.

”Det är jag som är Juni” är skriven av Lin Hallberg och ges ut av Rabén & Sjögren.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 119 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden