Krönika
2 augusti 05:53

Fixa en självmockande hage

Ridsports webbchef Lina Nydahl har hittat den optimala lösningen – en självmockande hage som ger en skitbra vinst.

Fixa en självmockande hage
Lina Nydahl, webbchef Ridsport. Foto: Erika Gerdemark

Häromdagen frågade vi er som följer oss i sociala medier vad ni skulle föredra om ni fick välja mellan en självmockande hage eller att aldrig mer behöva slå på en tappsko. Den självmockande hagen visade sig vara högst upp på alldeles oerhört många människors önskelista.

Jag har själv närt den drömmen i decennier. Särskilt de där regniga dagarna, när uppluckrad skit plötsligt väger en miljon kilo. Men i våras vände det. Jag fick i princip en helt självmockande hage. Följande meningar kan för en del uppfattas som en trigger för snålhet. Eller för den delen skitigt entreprenörskap. Är du känslig för nytänk höjer jag därför en varningens flagg redan nu. Är du redo?

Nu hände det galna. Jag sålde allt på två veckor.

Det började med att en person efterlyste brunnet gödsel i en lokal Facebookgrupp. Hos oss mockar vi både hagar och stall i en container, som vår bonde hämtar för en symbolisk summa. På årsbasis landar det dock på ett par tusenlappar.

Året före hade bonden en lite hektisk period, vilket ledde till att vi i stället la skiten från hagarna i dubbla plastsäckar och ställde i garaget. Det som vägt ton hade nu, ett år senare, förvandlats till … prima brunnen hästgödsel.

Sagt och gjort. Skiten paketerades om i nya påsar, vikten motsvarade en säck jord. Lättburet även för äldre med balkongodlingar. Nu hände det galna. Jag sålde allt på två veckor. Och vet ni vad, summan jag fick in motsvarar på pricken det jag årligen betalar bonden för containertömning.

Försommarens hagmockning har efter detta gått oerhört lätt. Jag vågar till och med påstå att den mockat sig själv. Parasitbekämpning i alla ära. Kan man dessutom kombinera det med att inte gå minus, utan faktiskt plus minus noll på hästskit, är det en vinst utan dess like.

Over and out från The Shit Queen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden