Dressyr, Ponny
11 augusti 2020 06:20

Förbundet söker unga dressyrtalanger – bjuder in till mönstring

TillfälleRyttare födda så sent som 2009 kan anmäla sig till den mönstring som Svenska Ridsportförbundet nu bjuder in till för att hitta nya unga dressyrtalanger inför framtiden. Det blir fyra mönstringstillfällen med start i Kristianstad den 23 augusti. Här kan du läsa vad som gäller.

Förbundet söker unga dressyrtalanger – bjuder in till mönstring
Pytt Hamberg ser en ljus framtid för svensk ponnydressyr. Här med Nathalie Henriksson Lindvall (arkivbild). Foto: Jenny Schwieler Staaf

”Ponnydressyren ger sig ut på Sverigeturné för att hitta nya unga dressyrtalanger med förutsättning att i framtiden tävla internationellt och ingå i Sveriges landslag.” Det skriver Svenska Ridsportförbundet på sin hemsida.

”Mönstringen pågår under 30 minuter. Ni mönstrar en och en. Ni värmer upp er ponny en stund innan mönstringen som kommer ett ske likt en träning. Ryttare 13 och 14 år kommer få visa linjer ur FEI lagtävlansprogram. Yngre ryttare får visa enklare linjer/rörelser.” Så lyder beskrivningen av själva mönstringen som kommer att ske på två ställen i söder och två längre norrut med start den 23 augusti.

Landslagsledaren Pytt Hamberg kommer att ha hand om mönstringarna på Strömsholm och Rånäs medan landslagstränaren Cecilia Kristoffersen sköter mönstringarna på Mosslunda och i Särö.

Kriterier för anmälan

Ryttare födda 2005 (15 år) kan komma in i trupp via resultat på tävling och kan inte mönstra vid detta tillfälle.

Ryttare födda 2006 (14 år) kan, då de är kvalificerade att delta på SM alternativt rider på ponny som tidigare tävlat på lägst SM-nivå, anmäla sig till mönstring.

Ryttare födda 2007 (13 år) kan, då de är kvalificerade till nationell tävling, anmäla sig till mönstring.

Ryttare födda 2008 (12 år) kan, då de placerat sig i regional Lätt A, anmäla sig till mönstring.

Ryttare födda 2009 eller senare kan anmäla sig till mönstring om de tidigare tävlat en B-ponny på nationell nivå eller och/eller nu rider en ponny som tidigare gått lägst A-final på SM.

Ryttare kan endast mönstra på C- eller D-ponny (D-ponnyer prioriteras).

Platser och datum

Mosslunda Dressyrstall, Kristianstad, söndag 23 augusti.
Sista dag att anmäla 15 augusti.

Rånäs Stall, Stockholm, söndag 30 augusti.
Sista dag att anmäla 22 augusti.

Särö Stable, Särö, lördag 19 september.
Sista dag att anmäla 11 september.

Ridskolan Strömsholm, Strömsholm, lördag 26 september
Sista dag att anmäla 18 september.

Källa: Svenska Ridsportförbundet

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden