Avelsnyheter
29 september 05:55
Ridsportplus

Dags för 5-åringarna på Breeders – därför startar inte Skyline To B

SWB Equestrian WeeksFredagen under dressyrveckan på SWB Equestrian Weeks ägnas åt 5-åringarna, där tolv finalhästar ska vaskas fram. Fjolårets 4-årsvinnare Skyline To B finns dock inte med i startlistorna – vi har pratat med ägaren Carl Hedin som berättar varför.

Dags för 5-åringarna på Breeders – därför startar inte Skyline To B
Oneofakind OM, här med testryttaren Cathrine Dufour, var totaltrea i förra årets 4-årsfinal. Nu kommer hingsten till start i 5-årsklassen. Foto: Roland Thunholm

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Klart är att 5-årsklassen i Breeders Trophy inte blir en upprepning av förra årets final för 4-åringar – fjolårsvinnaren Skyline To B kommer inte till start. Ägaren och ryttaren Carl Hedin berättar för Ridsport att Skyline haft en fullspäckad vår och sommar, både inom aveln och på tävlingsbanan.

– Skyline har haft en fullspäckad vår och sommar. Först som avelshingst i Tyskland där han för andra året i rad har haft flera hundra ston. Därefter hem till Sverige för att fokusera på sporten, först i Falsterbo och sedan såklart den finfina fjärdeplatsen vid UVM i Ermelo. Han är i strålande form och rids som vanligt här hemma, men jag tycker att han har presterat mer än tillräckligt i år. Därför får han njuta av årets Breedersvecka från hagen i Särö, säger Carl Hedin, som själv är på plats på Flyinge för att följa fölauktionen och hjälpa beridaren Hanna Nilsson.

För Skyline väntar andra utmaningar under hösten.
– Målet är att debutera någon enklare hoppklass – jag lovade honom det efter unghäst-VM så jag måste stå vid mitt ord,

Inte heller tvåan, godkände hingsten Rosebank VH, finns i startlistan för årets 5-årsfinal då han såldes under sommaren.

Lång dag väntar

Den första finalomgången drar igång klockan 8.00 och beräknas pågå fram till 15.20.
48 hästar ska visas och bedömas med fem betyg – för skritt, trav, galopp, lösgjordhet och framtidsutsikter – som sedan slås ihop till en totalprocent.

De tolv bästa hästarna efter fredagen går vidare till söndagens final. De som inte tagit sig direkt till finalen får ytterligare en chans i lördagens tröstfinal, där de tre bästa får en finalbiljett. Vinnaren blir den häst som fått högst betyg i söndagens final.

Under fredagskvällen hålls den första av två elitfölauktioner under SWB Equestrian Weeks – med start klockan 19.00 ska 25 föl med dressyrstam gå under klubban. Auktionen hålls som hybrid, vilket innebär att det även går att buda hemifrån. Här hittar du all information om kvällens auktion.

Ridsport finns på plats och rapporterar under SWB Equestrian Weeks.

Start- och resultatlistor
Regler för Breeders Trophy för 5-åriga hästar
Equisport sänder live
Allt om SWB Equestrian Weeks

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

mer ur temat Allt från Breeders dressyrvecka (15)

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden