Avelsnyheter
27 september 2023 18:46
Ridsportplus

Hallå där: Amatören Linda Andersson om sin start i Breeders

SWB Equestrian WeeksDe är inte många – men de finns – amatörerna som startar sina egna hästar i Breeders bland alla proffs. En av dem är Linda Andersson som gjorde debut som Breedersryttare på Flyinge under onsdagen. "Inte det resultatet jag hade hoppats på," säger hon.

Hallå där: Amatören Linda Andersson om sin start i Breeders
Linda Anersson och hennes Bon Chance LVST under bedömningen i Flyinge. Foto: Roland Thunholm

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Det var förra veckan som Ridsport berättade att 34-åriga Orustbon Linda Andersson planerade att starta sin egen Bon Chance LVST (SWB sto -20 e Bon Coeur u Sanscisous ue Sandreo, uppf Hannas Hästservice i Värmland AB, äg Linda Andersson) i 3-årschampionatet under SWB Equestrian Weeks i dressyr.

”Vad har jag gett mig in på,” frågade hon sig då gällande äventyret tillsammans med hästen hon köpt som 1-åring. Nu är det gjort och resultatet blev 68 och en plats långt ner i resultatlistan. Bästa delsiffran var 6,8 för galopp och allmänt intryck.

Hur känns det så här efteråt?
– Lite snopet. Det var kanske inte det resultatet jag hade hoppats på. Jag hade velat visar henne så som hon var på framridningen för där var hon fantastisk. Men vi är ju nybörjare både jag och hästen. Konstigt nog så var det första gången jag inte var nervös när jag skulle åka och göra något sådant här med hästar. Jag var helt lugn och hade ett jättebra genrep innan jag åkte hemifrån.

Hur var din tävling?
– Vid visningen av banan på Flyinge i går var hon väldigt spänd och tittig, även om det släppte ganska snabbt. Sedan på framridningen i dag var hon helt fantastisk. Hon har aldrig känts så fin. Men när vi kom in stora ridhuset med folk som kom och gick blev hon jättespänd och skuggade för läktaren. Jag tror inte jag hade kunnat gjort så mycket annorlunda.

Något du är särskilt nöjd med?
– Framridningen, den tar jag med mig. Och att vi har samlat lite på rutinkontot.

Kan du tänka dig att göra om det?
– Det är inte omöjligt. Jag får se hur hon utvecklas och hur det känns till nästa år.

Vad händer härnäst med din häst?
– Jag ska steppa upp ridningen lite grann och rida henne någon dag till i veckan. Nu har jag ridit henne tre dagar i veckan. Det blir fortsatt varierad ridning med en del uteritter.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

mer ur temat Allt från Breeders dressyrvecka (15)

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden