Sportnytt
24 januari 2022 09:58

Gothenburg Horse Show ställer in

GHS 2022Det blir ingen Gothenburg Horse Show och ingen hästmässa i Göteborg i slutet av februari. Det meddelar arrangörerna nu på måndagsförmiddagen.
- Det känns riktigt, riktigt tråkigt, säger tävlingsledaren Tomas Torgersen.

Gothenburg Horse Show ställer in
Inställt. Det blir ingen hästfest på Scandinavium i februari. Foto: Natalie Greppi/GHS

Arrangörerna har beslutat ställa in 2022 år upplaga av Gothenburg Horse Show, som skulle ha ägt rum 23-27 februari. Därmed blir det inte heller någon hästmässa, Euro Horse.

Beslutet innebär att ännu en världscupomgång i hoppning försvinner, tillika Europafinalen.

Det är ett tungt besked som organisationen bakom Gothenburg Horse Show nu låter meddela – 2022 års upplaga av Gothenburg Horse Show ställs in med anledning av rådande restriktioner. Alternativen med 500 åskådare per sektion eller att flytta fram är inte heller genomförbara av logistiska skäl.

– Vi har vridit och vänt på alla olika alternativ, men tyvärr är det här det enda rätta beslutet. Det känns riktigt, riktigt tråkigt, säger Tomas Torgersen, tävlingsledare Gothenburg Horse Show i ett pressmeddelande.

– Vi hade givetvis sett fram emot att vi äntligen skulle få mötas igen, uppleva Scandinaviumkänslan och ge publiken chansen att få hylla OS-laget på hemmaplan, men av respekt för våra partners, leverantörer, ryttare, funktionärer och publik så kan vi inte längre dra på beslutet. Gothenburg Horse Show är ett evenemang som berör så otroligt många och vi vill tacka alla inblandade för deras stöttning och förståelse, fortsätter Torgersen.

Köpta biljetter kommer gälla för 2023 års evenemang. Om biljetten inte kan nyttjas återbetalas den. Ticketmaster skickar ut mer information inom ett par dagar.

För de svenska hästar och ryttare som har kvalat in till Sverigeponnyn, Arena Youth Tour, SWB Trophy, ATG Riders League eller Lövsta Future Challenge kommer mer information inom kort.

Seminariedagen Hästföretagarforum, som arrangeras gemensamt av Gothenburg Horse Show och EuroHorse, kommer att genomföras som vanligt den 24 februari, både på plats och digitalt.

2023 års upplaga av Gothenburg Horse Show arrangeras 22-26 februari.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden