Sportnytt
24 januari 2022 13:02
Ridsportplus

“Med publikzoner hade det inte blivit Gothenburg Horse Show”

GHS 2022Att ha 500 personer per zon hade gått att lösa rent praktiskt, men det hade inte blivit Gothenburg Horse Show, säger tävlingsledaren Tomas Torgersen.
− Vi är en mötesplats, och reglerna skulle innebära att människor inte fick mötas.

“Med publikzoner hade det inte blivit Gothenburg Horse Show”
Glest besatta läktare och publik indelad i zoner är inget alternativ för Gothenburg Horse Show enligt tävlingsledaren Tomas Torgersen. Foto: Gotevent

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

  Varför kommer beslutet redan nu? Det är en av alla frågor som Tomas Torgersen och de övriga i arrangörsstaben får möta efter dagens besked att det inte blir någon Gothenburg Horse Show i slutet av februari.

  − Ett skäl är att vi nu, en månad innan tävlingarna, drar igång förberedelserna med att flytta sanden till arenan och bygga upp stallar. Dessutom har vi avbokningstider på hotell och annat att ta hänsyn till, säger Tomas Torgersen.

  7 000 nekade per föreställning

  − En skillnad från 2021 är att vi inför årets show har sålt biljetter, och vi har sålt bra. Med de restriktioner som gäller nu skulle vi meddela 7 000 personer per föreställning att de inte får komma, och släppa in 3 000.

  − Dessa skulle få gå rakt in på sina platser, och bara ha tillgång till en avgränsad del av foajén eftersom publik från olika zoner ska hållas åtskilda. De får inte träffa andra, och de får inte gå på mässan.

  Att genomföra ett evenemang med de villkor som gäller just nu vore fatalt

  − Vår publik är vår främsta tillgång, och vi är en mötesplats. Att genomföra ett evenemang med de villkor som gäller just nu vore fatalt. Det blir ett helt annat arrangemang, säger Torgersen.

  − Att gå ut med denna information nu innebär också en respekt gentemot publiken, och tid till dem att planera annat.

  Vad som händer med finalerna i Sverigeponnyn, Arena Youth Tour, SWB Trophy, ATG Riders League och Lövsta Future Challenge är ännu inte klart.
  − Vi kommer att ta itu med det så fort vi är igenom besluten kring att ställa in.

  Hur går dina tankar i dag?
  − Det är nedstämt. Det känns bottenlöst tråkigt, men jag tittar ut genom fönstret och ser på mina fina hästar, och så fort jag är klar vid datorn i dag ska jag gå ut till dem.

  Så arbetar Ridsport

  Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

  BESTÄLL NU

  Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
  Hingstar Online

  Just nu 102 hingstar i vår databas

  Visa alla hingstar
  Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

  Ridsport digital

  99:- i månaden