Sportnytt
26 januari 15:00

Klart med arrangör för inställda GHS-finaler

GHS 2022Nu är det klart hur det blir med de nationella finalerna som skulle ha avgjorts under Gothenburg Horse Show. Ny arrangör är utsedd. Bara dressyrfinalen är just nu utan hemvist

Klart med arrangör för inställda GHS-finaler
2020 vann Tilda Törnberg och Poetic Vanilla Ice Sverigeponnyn i Scandinavium. I år blir det final i Kungsbacka. Foto: Roland Thunholm

Det blir den femstjärniga tävlingen Kungsbacka Grand Prix som får stå värd för finalerna i ATG Riders League, Sverigeponnyn, SWB Trophy hoppning och Arena Youth Tour.

– Vi är såklart jätteglada för att Kungsbacka Ridklubb så snabbt och välkomnande vill ställa om så att vi får chansen att erbjuda dessa ekipage en högklassig tävling som finalplats, säger Tomas Torgersen, tävlingsledare för Gothenburg Horse Show, i ett pressmeddelande.

– Det är givetvis svårt att ersätta Scandinavium, men tyvärr är det den verkligheten vi lever i just nu.

Kungsbacka Grand Prix arrangeras i vecka 10, 9-13 mars. Proposition till tävlingarna publiceras fredag 28 januari. Återstående kval till respektive klass kommer att arrangeras som planerat.

I ATG Riders League återstår de två sista delfinalerna, hos Strömsholms denna lördag och hos Borås FK vecka 6.

I Arena Youth Tour, som samarrangeras med Sweden International Horse Show, rids den så kallade Andra chansen denna vecka hos Strömsholms RF och Sista chansen går hos Borås FK vecka 6.

Sverigeponnyn har sina två sista kvaltävlingar hos Billdals RK och Umeå RF denna helg.

Finalfältet i SWB Trophy hoppning är klart sedan tidigare.

För de hästar som kvalat till SWB Trophy dressyr utreds frågan vidare och besked kommer inom kort. För hästar och ryttare kvalade till Lövsta Future Challenge kommer mer information snart.

Mer information kommer att mailas ut till berörda ryttare.

Aktuell ställning i de olika cuperna finns på Svenska Ridsportförbundets hemsida.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden