Dressyr
24 januari 2022 17:57
Ridsportplus

Svårt sia om svenskarna i dressyrens världscup

VärldscupdressyrDressyrens förbundskapten beklagar att ännu en världscuptävling i dressyr försvinner när Scandinaviumtävlingarna ställs in.
− Samtidigt är det viktigaste att vi får en bra utomhussäsong, säger förbundskapten Bo Jenå.

Svårt sia om svenskarna i dressyrens världscup
Dressyrens förbundskapten Bo Jenå. Foto: Roland Thunholm

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Stuttgart i november, Salzburg och Mechelen i december, Amsterdam i januari och nu senast Göteborg. Dessa världscupkval har alla ställts in, och de utgör närmare hälften av kvalen i den västeuropeiska dressyrligan.

− Det är trevligt att Neumünster i alla fall blir av, även om det blir en ren dressyrtävling, och sedan har vi också tävlingarna i ’s-Hertogenbosch den 10-13 mars, säger förbundskapten Bo Jenå, som ändå inte vill se de inställda tävlingarna som någon katastrof.

− Allt står inte och faller med världscupdeltävlingarna och finalen. Det viktiga i år är utomhussäsongen och att ryttarna gör bra ifrån sig där.

Nations cup blir uppladdning

Den första betydelsefulla utomhustävlingen blir Hagen i slutet av april, och därefter väntar Nations Cup-dressyr i Compiègne i maj, Rotterdam i juni och Aachen i juli, innan det är dags för VM i danska Herning.

Men två ryttare har dessförinnan möjlighet att rida för Sverige i världscupfinalen i Leipzig i april. Det är Gunilla Byström och Jacob Nörby Sörensen som delar på åttondeplatsen i den västeuropeiska ligan, med 29 poäng vardera. Därefter kommer Patrik Kittel på plats 15. Bo Jenå tycker att det är för tidigt att sia om deras chanser att få platser i finalen.

− För dessa är förstås Neumünster och ’s-Hertogenbosch viktiga tävlingar, men jag vet inte i dag vilka som kommer att tävla där, säger Bo Jenå, som just nu befinner sig i Wellington, Florida.

− Jag har lite ledigt, men jag kommer också att följa Tinne Vilhelmson Silfvén som tävlar här i slutet av veckan.

Poängställning i västeuropeiska ligan i dressyrens världscup

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 88 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden