Hoppning
7 augusti 2021 15:08

Guld-svenskarna: ”Äntligen ett guld”

OS i TokyoDet var rörda och lyckliga svenska olympiska guldmedaljörer som gav intervjuer i Tokyo direkt efter att den dramatiska finalen med omhoppning var klar.

Guld-svenskarna: ”Äntligen ett guld”
Malin Baryard Johnsson, Peder Fredricson och Henrik von Eckermann vid ärevarvet. Foto: Kim C Lundin

Det svenska guldlaget bestod av Peder Fredricson/All In, Malin Baryard Johnsson/Indiana och Henrik von Eckermann/King Edward.

Trion tog Sveriges tredje guld detta OS efter en makalös tävling med omhoppning mot USA precis som vid VM i Tryon då det blev silver.

– Fantastiskt. Vilken dag det har varit, säger Henrik von Eckermann till Discovery.
– Jag är otroligt glad och stolt över hästen som har varit felfri. Han är den enda hästen som har nollat genom allting här. Och det har varit ett så bra lag.

”Väl förberedda”

– Vi var riktigt väl förbereda på alla sätt och vis. Det var så skönt att vi fick avsluta så här,

– Det är ganska svårt att ta in just nu. Det är helt galet. Och jag är galet stolt över min häst, säger Malin Baryard Johnsson till Discovery.

 

– När jag såg McLain tänkte jag att jag skulle vara snabbare. Vi är så tacksamma för hela teamet här, säger Peder Fredricson till Discovery.

– Äntligen ett guld! fortsätter Peder Fredricson som har tagit två individuella silver i rad.
– Vi hade satt målsättningen högt, och det är nog en anledning till att vi står här. All In är en otrolig häst som kommer tillbaka och levererar på det här sättet.

”Alla är otroligt viktiga”

– Alla är otroligt viktiga i en sådan här framgång, fortsätter Peder Fredricson som liksom sina lagkamrater hyllade hela det svenska teamet med hästskötare och andra.

– Jag tror vi alla tänkte ”inte ett silver”, säger Henrik von Eckermann.

Göran ”Yogi” Breisner, truppledare för den svenska OS-truppen i ridsport var också märkbart rörd efter OS-guldet.
– Ryttarna har gjort jobbet, men det är mängder av folk som har varit med. Detta är en riktig lagmedalj. Hästarna har varit i väldigt fin form, tack var den träning de har fått och den skötsel som de har fått, säger han till Discovery.

 

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden