Avelsnyheter, Ridsport Play
22 mars 2023 19:00
Ridsportplus

Helén Uddefors gästar Ridsport Studio

IntervjuNästa vecka går startskottet för årets bruksprov där ett rekordstort antal hingstar är anmälda. Ridsports chefredaktör Catharina Hansson har intervjuat SWB:s vd Helén Uddefors om allt från bruksprov till långtgående avelsplanering.

Helén Uddefors gästar Ridsport Studio
SWB:s vd, Helén Uddefors, är nästa gäst i Ridsport Studio, där hon intervjuas av chefredaktör Catharina Hansson. Foto: Ridsport

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

  Helén Uddefors gick från näringslivet till posten som vd i SWB 2015. Hör henne berätta om hur hon ser på den svenska ridsporten i allmänhet och den svenska aveln – och det stundande bruksprovet– i synnerhet.

  Helén Uddefors berättar i intervjun också om hur SWB:s avelsplan ser ut, om hur avelsförbundet planerar att bredda bredden och spetsa spetsen och varför hon tycker att hästfolk är typiskt osvenska.

  Hon berättar också om hur det var att kliva in i förbundets verksamhet för åtta år sedan.

  – Det var otroligt mycket mer kopplat till känslor än affärslogik jämfört med mitt tidigare uppdrag. Det fanns så mycket känslor med i olika ärenden. Nu har jag vant mig vid det och kan också ha en viss förståelse för det eftersom jag själv också är hästälskare.

  Så arbetar Ridsport

  Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

  BESTÄLL NU

  Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
  Hingstar Online

  Just nu 101 hingstar i vår databas

  Visa alla hingstar
  Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

  Ridsport digital

  99:- i månaden