Sport
12 juli 2015 17:30

Helena Persson klar för EM

Helena Persson och Bonzai H är första svenska ekipaget som är klart för EM i hoppning i Aachen i slutet av augusti. När det gäller övriga ekipage vill förbundskapten Sylve Söderstrand ha lite mer tid på sig.

Helena Persson klar för EM
Helena Persson och Bonzai H har hoppat sig hela vägen till EM. LottaPictures AB

Bonzai H (SWB val f 2000 e Baloubet du Rouet-Caletto II uppf Stuteri H) och hans ägare Helena Persson har imponerat på förbundskapten Sylve Söderstrand.
– Helena rider inte Grand Prix hela tiden som flera av de andra ryttarna gör. Att prestera som hon gör är riktigt bra, säger han. 

Direkt efter Falsterbos Grand Prix meddelade Sylve Söderstrand att Helena Persson är uttagen till EM i tyska Aachen i slutet av augusti.
– Vi har gjort upp en plan nu. Hästen ska veterinärundersökas och så vidare. 

Helena Persson och Bonzai har gjort stabila och jämna resultat internationellt den senaste tiden. Ekipaget ingick bland annat i det tredjeplacerade svenska laget i Nations cup i Rotterdam. 

När det gäller övriga svenskar till EM är Douglas Lindelöw och Henrik von Eckermann högaktuella.
– När det gäller Henrik har han ju en arbetsgivare som vi måste diskutera med. Och med Douglas är det också andra bitar som vi ska prata om, säger Sylve Söderstrand. 

Henrik von Eckemann visade att Cantinero har alla de kvaliteter som behövs för ett mästerskap i Falsterbos Grand Prix på söndagen. Ekipaget var tvåa efter en omhoppning som imponerade. Douglas Lindelöw har också två kapabla mästerskapshästar i världscupfinalisten Casello och Udermus som visade utmärkt form. Och Malin Baryard Johnsson stärkte sina EM-aktier efter sin fjärdeplacering i Falsterbos Grand Prix. Sylve Söderstrand har inte heller helt räknat bort Rolf-Göran Bengtsson och Clarimo Ask. 

Succékvinnan i Falsterbo, GP-trean Charlotte Mordasini, är inte aktuell. Dels är hennes häst för ung, dels finns det regler för när någon byter nation att tävla för som sätter stopp för en mästerskapstart i år. 

Läs mer om Bonzai H och Helena Persson.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden