Hoppning
25 februari 2020 20:30

Kalla fakta om rivningarna på världscupbanan

HinderfelHur många var det som rev utsprånget i trekombinationen? Och förstås, hur många rev sista hindret? Banbyggaren Peter Lundström har statistik på exakt vad som hände på världscupbanan under Gothenburg Horse Show i söndags.

Kalla fakta om rivningarna på världscupbanan
Kevin Staut var en av de fem som nollade i grunden på världscupbanan. Foto: Roland Thunholm

Banbyggaren Peter Lundström höll vad han lovade. Han byggde en världscupbana värd namnet, som fick mycket beröm av ryttarna.

Men den var tuff, och bara fem av de 32 startande kom ut från grundomgången med noll fel. Sex ekipage valde att avbryta i förtid, däribland tre av de svenska.

− När jag gick banan såg jag att det skulle bli lite svårt, särskilt i kombinationerna, men att det skulle fungera om jag kom in med god rytm och balans, sade trean Kevin Staut, som nollade i grunden men sedan fick ett nedslag i omhoppningen.

Under världscupklassen var en person avsatt att bara för att föra protokoll över var rivningarna kom. Och siffrorna visar att de var mera jämnt fördelade än man kunde få för sig som åskådare.
Det fanns alla varianter av ritter, från Erica Swartz som rev första hindret och sedan klarade alla andra hinder felfritt, till Peder Fredricson och Henrik von Eckermann, som gjorde precis tvärtom och klarade allt utom sista hindret.

”Notera att av 4 riv på sista hindret var 3 ekipage felfria dit… Mental sport även på högsta nivå!” skriver banbyggaren själv på sin Facebooksida där han också lagt upp statistik på hur det gick, hinder för hinder.

Här finns banstatistiken.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden