Hoppning, Ridsport Play
19 juni 2022 06:39

Kolla klippet: Återupplev omhoppningen i Stockholms GP

InternationelltMissade du den spännande upplösningen i den femstjärniga Grand Prix-hoppningen under LGCT-meetinget i Stockholm på lördagen? Här finns en film på hela omhoppningen och intervju med Christian Ahlmann efter att han vunnit klassen och över 1,2 miljoner kronor.

Kolla klippet: Återupplev omhoppningen i Stockholms GP
Det blev tysk seger genom Christian Ahlmann. Foto: Roland Thunholm

– Det var otroligt med den här publiken här som verkligen är hästmänniskor och kan sporten, sa Tysklands Christian Ahlmann efter sin seger i ett soligt Stockholm.

Vi har haft en fantastisk säsong så här långt och är ändå bara halvvägs. Christian Ahlmann.

Han red Dominator 2000 Z (ZANG hingst f 2010 e Diamant de Semilly-Cassini I, uppf Tony Foriers, äg  Christian Ahlmann, Stuteri Zangersheide och Studfarm 2000).

– Jag är mer än lycklig, Dominator är en superstjärna och den här segern är viktig för hela serien. Vi har haft en fantastisk säsong så här långt och är ändå bara halvvägs. Jag är så nöjd med mina hästar och hela teamet som arbetar riktigt hårt, fotsatte Christian Ahlmann.

Andra segern

Det var hans andra seger i Global Champions Tour den här säsongen och han var klar för Superfinalen i Prag redan efter sin första Det blir därför Henrik von Eckermann som får platsen till finalen från tävlingarna i Stockholm då han kom tvåa, blott elva hundradelar efter vinnaren.
– Jag tycker lite synd om publiken här, sa Christian Ahlmann skämtsamt apropå att han snuvade publiken på en svensk vinnare.


Christian Ahlmann leder nu serien totalt. Segern i Stockholm gav över 1,2 miljoner i prispengar.

Många svenskar

Hela fem svenskar fanns bland de tio bästa i klassen. Jens Fredricson och Markan Cosmopolit slutade sexa i sin GCT-debut och var ett av ekipagen som gjorde upp i omhoppningen. Peder Fredricon, Evelina Tovek och Rolf-Göran Bengtsson var övriga svenskar bland de tio bästa i den 35 ekipage stora klassen, samtliga med 4 fel i grundomgången.

Se film med hela omhoppningen från GCT:s webbplats nedan.

LGCT-meetinget avslutas med bland annat en 1,55-hoppning samt finaler i Lövsta Future Challenge i dag, söndag. Här finns allt du behöver för att hänga med under dagen.

Nästa omgång av Global Champions Tour går i Paris under midsommarhelgen.

Resultat
Banskiss
SVT Play – sändningen går att se i efterhand
Startlistor och resultat
Arrangörens hemsida

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden