Hoppning
19 juni 2022 21:55

Tredje U25-segern till Belgien – Selma Hammarström bästa svensk igen

InternationelltBelgaren Dieter Vermeiren dominerade helgens LFC Jumping för U25 i Stockholm. På söndagen tog han hem sin tredje seger medan Selma Hammarström återigen blev bästa svensk.

Tredje U25-segern till Belgien – Selma Hammarström bästa svensk igen
Dieter Vermeiren tog full pott i Lövsta Future Star Jumping på Stockholms Stadion under LGCT-meetinget. Foto: Roland Thunholm

Dieter Vermeiren vann tillsammans med hästen Kingston Town 111 (ZANG val f 2008 e Kashmir van Schuttershof-Chellano Z, uppf Stal Harrie Theeuwes nv Harrie, äg Vermeiren Wim) både fredagens inledande 1,45-klass och lördagens 1,50-klass innan han avslutade med att vinna söndagens final i LFC Jumping på Stockholm stadion.

Det kändes som att jag var young rider väldigt kort tid. Som tur är finns U25 också, så att man inte behöver tävla mot de stora, bästa ryttarna direkt. Selma Hammarström.

Selma Hammarström och Seed blev trea och bästa svensk i lördagens 1,50-klass för U25 och var enda svensk till omhoppning på söndagen. Ett retligt nedslag placerade slutligen ekipaget som sexa, som den tredje snabbaste fyrafelaren.

Att ha tagit klivet upp till senior är tufft men motiverande. U25-klasser, som LFC Jumping bjuder på, är välkommet för att klivet inte ska bli så stort.
– Det kändes som att jag var young rider väldigt kort tid. Som tur är finns U25 också, så att man inte behöver tävla mot de stora, bästa ryttarna direkt. Det blir en skönare övergång, säger Selma Hammarström.

Selma Hammarström-seed 3 210815 Rt
Selma Hammarström och Seed. Bilden är tagen vid ett annat tillfälle. Foto: Roland Thunholm

Bästa hästen är Seed med det finns också en 10-årig valack efter Cornet Obolensky som fyller på underifrån. Det är en storhoppande skimmel vid namn Chandler som Selma hoppas mycket på. Med honom har hon nosat på 1,50.
– Han är också på G uppåt, men det är Seed som är min stjärna.

Ny häst i stallet

Sedan i november i fjol finns även nya hästen Unity i stallet.
– Vi håller på att lära känna varandra och honom tror jag också att jag kan klättra i klasserna med, säger Selma.

Det framgångsrika träningsupplägget, där både Selma och brorsan Ingemar Hammarström tränar för Shane Carey kvarstår. I helgen har Selma även haft turen att Shane Carey har varit på plats och tävlat LFC för unga hästar, vilket har gjort att hon fått lite extra stöd.

Innan, när Selma fortfarande var young rider, åkte hon och Ingemar mycket på tävling tillsammans. I helgen har Ingemar, som rider i YR-landslaget, varit i Hagen och tävlat samtidigt som han har hjälpt lillasyster Ellen Hammarström som rider i ponnylandslaget med Ocean Des As.

– De är så duktiga, de sköter sig. Vi har fortfarande samma system, så han hjälper Ellen och sig själv.

SM nästa

Närmaste planen för Selmas del är att rida SM. Utmaningen för att kunna fajtas mot det stora ryttarna handlar helt enkelt om att fortsätta tävla på.
– Allt handlar om att få rutin för att bli bättre.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden