Hoppning
19 juni 2022 11:18

Nytt toppresultat av Henrik von Eckermann på LGCT-meetinget

InternationelltFyra hundradelar. Så nära var Henrik von Eckermann att ta sin andra seger med Glamour Girl under det pågående LGCT-meetinget på Stockholms Stadion.

Nytt toppresultat av Henrik von Eckermann på LGCT-meetinget
Henrik von Eckermann och Glamour Girl i Stockholms Stadion. Foto: Roland Thunholm

Efter lördagskvällens rafflande femstjärniga Grand Prix-hoppning över 1,60-hinder fortsatte helgens GCT-meeting i Stockholm med en tidshoppning över 1,50-hinder på söndagens morgon.

Precis som på lördagens kväll blev Henrik von Eckermann bäste svensk – och han blev återigen tvåa.

Återigen red han snabba Glamour Girl (KWPN sto f 2011 e VDL Zirocco Blue–Caletto I, uppf Stuteri Gaesbeek, äg Portfolio Horses) som han vann en tidshoppning med i fredags.

 

Det var 32 ekipage till start och tolv av dem var felfria. Det var riktigt tajt i toppen och Henrik von Eckermann, som gick ut sist, var så nära att slå ledande Derin Demirsoy/Elzas, Turkiet. Det svenska ekipaget slutade dock på en tid som var fyra hundradelar långsammare än ledarens.

Malin Baryard-Johnsson/El Barone 111 Z och Jens Fredricson/Karmel van de Watering såg till att det blev ytterligare två svenska placeringar genom att komma tia respektive tolva.

Resultat

Arrangörens hemsida

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 98 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden