Hoppning
13 september 2019 19:48

Landslagsledarna för unga lämnar sina uppdrag

LandslagsledningVid årsskiftet slutar landslagslagledarna för svenska ungdomshoppningen sina uppdrag.

Landslagsledarna för unga lämnar sina uppdrag
Ulrika Bidegård och Svante Johansson vid årets ponny-EM i Polen. Nu lämnar de sina uppdrag vid årsskiftet. Foto: Annelie Frank

Det är Svante Johansson, Ulrika Bidegård och Helena Holm, som lämnar sina uppdrag vid årsskiftet.

Det har varit ett jättesvårt beslut att ta, för det är ett fantastiskt roligt jobb. Helena Holm.

– Vi har jobbat för att bygga en bra organisation och är givetvis ledsna över att tappa så kompetenta ledare. Samtidigt respekterar vi såklart deras beslut och jobbar vidare för att i framtiden stärka organisationen runt hoppningens landslagsverksamhet ytterligare, säger förbundskapten Henrik Ankarcrona till Svenska Ridsportförbundet, SvRF.

Svante Johansson har haft ansvaret att leda hoppningens juniorer och unga ryttare i tre år.
– Det har varit en jättekul period, trevlig på alla vis. Vi har haft en otroligt bra sammanhållning i teamet, säger han till SvRF.

”Tråkigt att ta beslutet”

-–Det är tråkigt att ta det här beslutet, men det tar för mycket tid från den egna verksamheten och mina hästar. Jag har också en dotter som vill ut och tävla mycket mer och hon har tyvärr kommit i sista hand. Därför var det nödvändigt att ta det här beslutet.

Ulrika Bidegård har varit landslagsledare för children- och ponnyryttare de senaste åren.
– Jag har haft två fantastiska år. Det har verkligen varit ett jättebra gäng att jobba ihop med och det känns jättetråkigt att sluta. Men jag tror att vi är lite i samma situation alla tre, att det är svårt att kombinera med den egna verksamheten. Man är ute varannan vecka och det är väldigt intensivt. Jag har en stor gård, hästar och träningar att sköta, och en dotter som tävlar mycket. Jag hade gärna velat göra båda delarna, men det blir för svårt, säger hon till SvRF.

”Ett fantastiskt roligt jobb”

I ledarteamet för ungdomarna har även Helena Holm funnits som en resursperson i tre år.
– Det har varit ett jättesvårt beslut att ta, för det är ett fantastiskt roligt jobb, säger hon till SvRF.
– Jag har min egen verksamhet med gård och hästar och jag får helt enkelt inte tiden att räcka till. Både den egna verksamheten och landslagsverksamheten är som mest hektisk under vår och sommar, säger hon.

Arbetet med att hitta nya ledare är redan igång.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden